Atanamayan branş öğretmenleri Sanat Sokağında bir araya gelerek atamalarının yapılmamasından dolayı basın açıklaması yaptı. Ellerinde atanamayan öğretmenlerin yaşadıkları sorunları anlatan döviz ve pankartlarla eylem yapan öğretmenler, 2014 Kasım ve 2015 Şubat ayında 40+40+40 bin öğretmen alımının yapılmasını talep etti.

Grup adına açıklamayı yapan Felsefe Öğretmeni Nejdet Ceylan, mağdur öğretmenler olarak toplandıklarını ifade ederek, yetkililerin seslerini duymaları için çağrıda bulundu. Ceylan, “Amacımız birilerini kırmak, incitmek, vurmak ya da kırmak değildir, biz buraya uğradığımız haksızlığı dile getirmek sesimizi duyurmak yetkili kişilerin bizleri kaale alıp ilgilenmeleri için toplandık. Aynı yola ayrı senelerde bin bir ümitle çıktık.” dedi.

CEYLAN: HEZİMETE UĞRADIK

Kontenjan istediklerini belirten Ceylan, “Bizler, branş değişikliği ile alanımızda derslere giren öğretmenlerin branşlarına tekrar iade edilmesini, bakanlığın yanlı tavırlarıyla almış olduğu bu kararı telafi edecek 24 Kasım’da yahut Şubat alımına kadar 40+40+40 kontenjan istiyoruz. Her meslek kendi sorumluluğunu yerine getirsin branş öğretmenlerimiz mağdur hakları başkasının elinde, branşçılar olarak büyük bir hezimete uğradık, biz böyle bir haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyoruz ve en kısa zamanda bu acı veren durumun düzeltilmesini istiyoruz. Mesleklerimize onlar da bizlere öğretmenlerine mağdur ettikleri kişilere sahip çıksın istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMEN KAVRAMINA KARŞIYIZ”

Ülkemin en ücra köylerinde öğretmen bulunmadığını söyleyen Ceylan, “Öğretmenlerin yerine asker veya alanında yetkin olmayan kişiler gülünç bir ücretle çalıştırılıyor ve adına da ‘Ücretli öğretmenlik’ deniliyor. Bizler geleceğin öğretmenleri olarak bu kavrama karşıyız. Öğretmen ışıktır, gelecektir, ümittir, bu ülkenin teminatıdır, temelidir, artışıdır, değer biçilemeyen tek hazinedir.” diye belirtti.

CEYLAN: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Ceylan son olarak şunları kaydetti: “Elimizden geleni yaptık. Her türlü zorluğa sabrederek aşmaya çalıştık. Şimdi ise hakkımızı istiyoruz. Evet bizler branş öğretmenleri susmayacağız. Eylemlerimize devam edeceğiz. Farklı illerde sürekli birlik içinde el ele vererek güçlü durarak hakkımızı arayacağız. Bu uğurda bütün yolları tek tek arşınlayacağız durmak yok. Bizler, ataması yapılmadığı için ölüm yolunu seçebilecek kadar çaresizliğe düşen, acziyetini ifade ettiğimiz öğretmenlerimizin derdine çare olmak Milli Eğitim Bakanlığının lütfü değil görevi olduğunu biliyoruz.” Branş öğretmenleri okunan basın açıklamasının ardın sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilisim