Edremit Belediyesi Toplantı ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Kadın Konferansı'na başta DÖKH aktivistleri, DBP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Çimen Işık, DBP Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu Üyesi Hamide Yüksel, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ve Van il ilçe belediye başkanları, kadın meclis üyeleri katıldı.

ÇOBAN: KADINLAR POLİTİK TOPLUMUN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPACAKTIR

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından konferans açılış konuşması Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban tarafından yapıldı. Kürt kadının bu gün siyasal, toplumsal anlamda gelmiş olduğu düzeye öncülük edenin PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğuna dikkat çeken Çoban, Kürt kadının da yaşamın her alanda ortaya koyacağı onurlu duruşla buna layık olacağını belirtti. Kürt halkının yerel yönetimler alanında 15 yılı geride bıraktığını ve bu gün gelmiş olduğu noktada, Kürt kadınının yerel yönetimler düzeyinde oldukça önemli bir mesafe kat ettiğinin altını çizen Çoban, Kürt kadının da yerel yönetimlerde öncü rolünün farkında olarak ahlaki ve politik toplumun yaratılmasının mücadelesini vereceğini ifade etti.

KENTLER KADIN ELİYLE İNŞA EDİLECEKTİR

Çoban'ın konuşmasının ardından DBP Yerel Yönetimler Komisyonu'nun hazırlamış olduğu değerlendirme ve yerel yönetimlerde kadının rolü, misyonunu konu alan değerlendirme yazısı okundu. Kürt siyasal hareketinin eş başkanlık sistemini yerel yönetimlerde de pratiğe geçirmesiyle dünya siyasetinde örnek olabilecek bir atılımın öncülüğünü yaptığının belirtildiği değerlendirme yazısında, bundan sonra da kadın eliyle kentlerin demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik hassasiyetiyle yeniden inşa edileceği aktarıldı. Başta Van ve Diyarbakır olmak üzere yedi ayrı yerde yapılması planlanan konferansın ilki Van'da stardı verilirken toplantı iki gün süreceği belirtildi. Konferans katılımcıların değerlendirme, görüş ve önerileriyle sürdürüldü.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim