Orhan AŞAN-ŞEHRİVAN


Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü için yıkılıp yeniden yapılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde ders başı yapılamadı. Binanın inşaatının tamamlanmasına rağmen sıra ve sınıflar hazırlanamayınca okula gelen öğrenciler derslere giremeden evlerine döndü.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremler sonrası birçok okul hasar gördü. Ağır hasarlı okullar yıkılıp yeniden yapılırken, daha az hasarlı okullarda güçlendirme çalışmaları yapıldı.

EKSİK MALZEME OKULU TATİL ETTİRDİ

Tüm bu çalışmalara rağmen depremin eğitimdeki olumsuz etkileri de hala sürüyor. 2011 yılında yaşanan depremlerde Bin 860 öğrencisi bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi de ağır hasar görerek yıkılmıştı. 3 yıl boyunca konteyner sınıflarda eğitim verilen okulun inşaatı bir süre önce tamamlandı. Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte konteynerlerde bulunan malzemeler sınıflara taşındı. Binanın bitmesine rağmen sınıflarda sıra ve bazı malzemelerin eksik olması nedeniyle bugün ders başı yapılamadı. Sabah okula gelen öğrenciler, sınıfların hazır olmadığını görünce dönmek zorunda kaldı. Bazı öğrenciler ise okulun önünde oturarak öğretmenlerinden açıklama bekledi. Yetkililer, birkaç gün içerisinde okulun tüm eksiklerini tamamlanarak eğitime başlayabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim