BATTAL: DAHA DA GENİŞLETECEĞİZ

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal depremden sonra tüm binaların güçlendirilmesi yapılırken bir yandan da birimlerin alt yapısını ve laboratuvar alanlarını yenilediklerini ifade eden Rektör Battal, “Bugün yine üniversitemizde bir mutlu günü daha sizlerle paylaşıyoruz. Fakültemizdeki önemli laboratuvarların açılışı için bugün birlikteyiz. Bilindiği gibi depremden sonra tüm binalarımızın güçlenmesini yaparken, bir taraftan da birimlerimizin alt yapısını ve laboratuvar uygulama alanlarını yeniledik. Bu kapsamda Mimarlık ve Mühendislik Fakültemizin şuanda eğitim-öğretim gören bütün birimlerdeki öğrencilerin daha güzel imkânlara kavuştuğunu görüyoruz. Üniversitemizde gerek araştırma imkânı olsun, gerekse eğitim- öğretim imkânları olsun bu anlamda oldukça güçlü hale geldik. Ama tabi ki bunları yeterli görmüyoruz. Bunları daha da genişleteceğiz. Bizim öğrencilerimizin dünyadaki hiçbir öğrenciden farkı yok. Bütün imkânlara aynı şekilde bizlerinde sahip olabileceğini göstermek için bugün laboratuvarlarımıza almış olduğumuz makine ve teçhizatları sizlerle beraber paylaşacağız. Bundan sonra eğitim ve öğretime olan desteğimizi arttıracağımızı ifade etmek istiyorum. Sözlerine yer verdi.

DOĞAN: 6 BÖLÜMÜMÜZDE LİSANS EĞİTİMİ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan ise, ilde meydana gelen depremlerden sonra farklı noktalarda, farklı binalarda olan laboratuvarlar yıkılınca bunları taşıyacak herhangi bir binalarının olmadığını ifade ederek, “Depremde binamızın büyük hasar alması bizi zor durumda bıraktı. Oldukça kötü duyudaydık. Yaklaşık olarak 7-8 ay sürecin içerisinde laboratuvarlar rehabilite edilerek özellikle öncelikli lisans eğitimi veren bölümlerimizin araştırma ve öğrenci uygulama laboratuvarları başta olmak üzere diğer bölümlerimizi elimizde olan imkânlar ölçüsünde fakültemizin laboratuvarlar binasının yapılabileceği birimleri de göz önünde bulundurarak bunları uygun bir şekilde farklı bölümlerimizi tahsis ettik. Şuan itibariyle bilindiği gibi 6 tane bölümümüzde lisans eğitimi sürdürülmekte olup, inşallah 2 tane bölümümüzde mezun veriyordu. 4 tane bölümümüz de inşaat mühendisliği, elektrik elektronik, mimarlık ve kimya mühendisliği olmak üzere bu sene mezunlarını verecek. Bilindiği gibi mühendislik ve mimarlık fakültesi uygulamalı birimler içerisinden olduğundan dolayı laboratuvarlar olmasa olmaz bir prosedür. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için laboratuvarlarımız oldukça önemlidir.” Dedi.

“ANALİZLER YAPABİLİR KONUMUNA GELDİK”

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan şöyle devam etti: “Yeni açtığımız laboratuvarlar sayımız 13 tane var. Bunlar elektrik-elektronik mühendisliği, jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, jeofizik mühendisliği, inşaat mühendisliği, gıda mühendisliği ve makine mühendisliğine tahsis edilen bu laboratuvarlarımız sayın hocamızı bize verdiği destekleriyle, bize vermiş oldukları katkılarıyla aldığımız cihazlarımız laboratuvarlarımızda faaliyete geçtikten sonra onları da aktif hale getirdik. Bölgemiz açısından özellikle ekonominin can damarı gıda olduğu için, gıda sektörü laboratuvarlarımızı mümkün olduğu kadar sanayi hizmeti verebilecek noktaya getirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda şuan itibariyle inşaat mühendisliği ve yer birimlerinde de özellikle binaların depreme dayanıklılık ve yine betonarme aksamının uygunluğu ile ilgili birçok testide yapabilir konuma geldik. Şuan itibariyle yürüttüğümüz çalışma neticesinde bölgemizdeki maden potansiyeli ile ilgili çalışmalarımız yürütülmektedir. Bununla ilgili analizlerin büyük bir kısmını laboratuvarlarımızda gerçekleştirebiliyoruz. İnşallah 2014 yılı içerisinde alacağımız 3-4 tane cihazla bölgede yapılabilen bütün analizleri tamamı olmasa bile birçoğunu yapabilir konuma geleceğiz. Birçok anlamda analizleri yapabilir konumuna geldik.” Dedi.

Tören, Rektör Battal ve beraberindekiler tarafından hizmete giren laboratuvarların gezilmesi ile son buldu.


Önder ALTINAL

 

Editör: TE Bilisim