Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okula devam projesi kapsamında 15 pilot ilde izleme ekipleri kurulacak. Kurulan ekipler devam problemi olan çocukların ailelerini ziyaret edecek ve devamsızlık problemleri çözülecek.

 

MEB koordinesinde 15 ilde yürütülen ve Avrupa Birliğince (AB) desteklenen ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması’ projesi Van'da devam ediyor. Toplantıda en öne çıkan başlık ise özellikle kız çocuklarının devam problemi için kurulacak olan ekip oldu. Öğretmenler, din adamları ve sosyal vakıf temsilcilerinin katıldığı toplantı da çocukların okula devam problemleri konuşuldu. Kurulacak olan ekiple devam problemi olan çocukların aileleri ziyaret edilecek ve ikna edilecek. Okula devam problemi olan çocuklar için kurulacak olan ekip için, konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Proje Koordinatörü Osman Yalçın özellikle kız çocukları için devam problemi olan çocuklar için ekiplerin kurulacağını ve bu ekiplerin aileleri ziyaret edeceğini ifade etti.

 

YALÇIN: AİLELER İKNA EDİLECEK

Yalçın şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, özellikle de kız çocuklarının okula devam projesi kapsamında 15 pilot ilde izleme ekipleri kurulacak. Bu il izleme ekipleri devam problemi olan çocuklarının ailelerini ziyaret edecekler ve gelecek dönemde de devamsızlık yapan çocukların neden devamsızlık yaptıklarının sebeplerini bularak, illerde ve ilçelerde kurulan ekipler yine ziyaretlerde bulunarak, bu aileleri ikna edecekler. Aileler özellikle eğitimin önemi hakkında bilgilendirilecekler, niçin eğitim devam etmesi gerektiğini anlatacaklar. Bunun yanının da hem öğretmenler, hem din adamları hem de sosyal vakıflar temsilcilerimiz ve rehber öğretmenlerimizle birlikte ziyaretler gerçekleştirilecektir.”

 

PROJE KAPSAMINDA 3 BİN 500 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Projenin hedefi hakkında da bilgiler veren Yalçın, “Proje hedefinde 3 bin 500 öğrenci ve 5 bin 500 ebeveyne ulaşmayı hedefliyoruz. Bu ziyaretleri yaparken de ayrıca anketler yaparak da çocukların okulla göndermeme sebeplerinin altında yatan nedenleri de bulmaya çalışacağız. İl ziyaret ekipleri olarak Van’da bu çalışmamızı yapıyoruz. Aynı anda 15 pilot ilimizde de bu çalışmalar devam edecek. Birinci öğretim yılı bittiğinde bütün il ziyaret ekipleri, ikinci dönem içinde çalışmalarına başlayacaklar.” Dedi. ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması’ projesi kapsamında; Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkâri illerinde öğretmen, din adamları ve sosyal vakıfları temsilcileri arasında çalışmalar devam ediyor.


ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim