Bazı adaylar beklediğinden 10 puan kadar düşük aldığını savunarak ÖSYM'ye itiraz dilekçesi verip, yeniden hesaplama yapılmasını istedi. Hürriyet'in haberine göre, ÖSYM yetkilileri de "Bize ulaşan dilekçe sayısı çok az, incelemeler devam ediyor" dedi. Sınavlarla ilgili itirazlar 3 iş günü içinde ÖSYM'ye yapılıyor. Adaylar bugün akşama kadar itiraz dilekçelerini ÖSYM'ye ulaştırabilecek.

Tercihler başlamadan önce sınav sonuçlarının yeniden hesaplanmasını isteyen adayların itirazları ise şöyle:

Sebahat Sazak: Özellikle sözel testinde doğru sayıları beklenilenin altında. 60 soru işaretledim. 59 görünüyor. 5 tane beklerken, 10 yanlışım çıktı.

Nuray Çelebi: Sözelde 60 soru işaretledim. 10 yanlış bekliyordum fakat 20 geldi. İtiraz dilekçesi vereceğim.

Hülya Parlak: Sözelde 3 yanlış bekliyordum, 16 çıktı. Zamanında ÖSS'de sözelde derece yaptım. Bu sene kitapçık türlerinde bir değişikliğe giderek, a,b, c olarak sıralanan tür uygulamasını kaldırdılar. Bu da hesaplamalarda bir karışıklık yaratmış olabilir.

Emre Gümüştaş: 35 matematik sorusunu cevapladım, 12 yanlış, 23 doğru görünüyordu. Ancak soru kitapçıklarına baktığımda 5 yanlış olması gerekiyordu. Türkçe'de ise 2 soruya hiç bakmadan işaretleme yaptım. Çıkan sonuçta bir tane yanlış vardı. Diğer sorunun akıbeti belli değil. ÖSYM itiraz dilekçesi vermemi istedi. 5 lira ödeyip verdim. Nasıl bir hesaplama yapıldı?

Sultan Çıldır: 50 yaşındayım. Beklediğim puanı alamadım. İtiraz dilekçesi vereceğim. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'ndan birincilikle mezun oldum. Sözel testinde 59 soru cevapladım.13 yanlışım olduğu görünüyor. Ancak ben sadece 1 ya da 2 yanlış bekliyordum.

Editör: TE Bilisim