Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde görev yapan öğretmen Alev Turgut, sosyal medya aracılığıyla yürüttüğü kampanyalar sayesinde 15 okula kütüphane kurdu, 700 öğrenciyi de giydirdi.

 

Mollafadıl Köyü İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Turgut, 3 yıl önce köyde gerçekleştirdiği yardım kampanyaları sayesinde halkın takdirini topladı. Alev Turgut'un sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirdiği "Çocuklar Üşümesin" ve "Çocuklar Kitap Okusun" kampanyaları da kısa sürede destek gördü. Çok sayıda hayırsever, Turgut'un yardım çağrısı üzerine köydeki çocuklar için malzeme yardımında bulundu. Öğretmen Turgut, ülkenin birçok yerinden gönderilen yardım malzemeleriyle sınıfın tabanını önce parkeyle kaplayıp, ardından da halı döşedi. Öğrenciler, ev ortamına dönüşen sınıfta eğitim görmeye başladı.

 

SOBA YERİNE KALORİFER

Alev Turgut, yaptığı açıklamada, köyde yaşadıklarını anlattı. "Bu köye ilk geldiğimde 'çocukların hayatına el atmam lazım' diye düşündüm" diyen Turgut, ilk olarak okulun fiziki durumunu düzeltmekle işe başladığını söyledi. Sınıfların zeminine parke ve halı döşedikten sonra tahta sıraları kaldırıp yerlerine plastik masalar temin ettiğini kaydeden Alev Turgut, şöyle dedi: "Okulumuzu sobayla ısıtıyorduk. Hayırsever bir iş adamı okulumuza kalorifer tesisatı döşedi. Okulun kütüphane eksikliğini de tamamladıktan sonra başka okulların sıkıntılarını gidermeye çalıştım. İnternet üzerinden başlattığım 'Çocuklar Kitap Okusun' kampanyasıyla 8 bin 500 kitap topladım. Bu kitapları 15 okula gönderdim. Böylelikle 15 köy okulunun da kütüphanesi oldu. Yine kampanya kapsamında köy okulları ve halk kütüphanesine 9 bin hikâye kitabı gönderdim. Çevre illerdeki okullara da kırtasiye yardımında bulundum. Okulumuzun ihtiyacı olmadığı için gelen yardımları çevredeki köy okullarına gönderiyorum."

 

YARDIMLAR 14 KÖY OKULUNA DAĞITILDI

"Çocuklar Üşümesin" kampanyasıyla da çeşitli firmaların sponsorluğunda 700 öğrenciye kışlık giyim malzemesi temin ettiğini ifade eden Turgut, gönderilen yardımları 14 köy okuluna dağıttığını anlattı. Ahlat ve Hizan ilçesindeki 18 köy okuluna da giyim yardımında bulunduğunu vurgulayan Alev Turgut, bu yardımların tamamını sosyal medya üzerinden topladığını kaydederek, hayırseverlere teşekkür etti. Yürüttüğü çalışmalarla okulunu bir ev ortamına dönüştürdüğünü ve bu nedenle öğrencilerin daha fazla okula gelmek istediğini bildiren Turgut, "Yere serdiğimiz halılar ve oturma minderleriyle okulumuz ev ortamına benzedi. Bu nedenle çocuklar okulda daha çok vakit geçirmek istiyor. Aslında görsel olarak okulumuzun evden bir farkı kalmadı. Bu yüzden çocuklar okulu daha çok seviyor" diye konuştu. Geçen yıl öğrencilerini 4 günlük İstanbul gezisine götürdüğünü dile getiren Alev Turgut, ilk defa uçağa binen çocukların çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim