Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ kentte çok önemli bir görev üstleniyor. Geçen yıl açılışı yapılan 100 akülü araç ve trafik eğitim araçlarının yer aldığı park, kentteki ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerinin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Parkı'nda yaptırılan ve geçen yıl açılışı yapılan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ adeta bir okul görevi görüyor. Yaşar Kemal Parkı’nın bir bölümünde yapılan eğitim parkında çocuklara trafik kurallarına bilinçli bir şekilde uyma davranışını kazandırmak ve sosyal çevrelerinde bu davranışları ile örnek olmalarını sağlamak, Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek, trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak amacıyla yapıldı. Uygulamalı eğitim pistlerinin yanı sıra dersliklerin olduğu parkta, neredeyse her gün onlarca öğrenciye uzmanlar tarafından eğitim veriliyor.

TRAFİK POLİSLERİ EĞİTİM VERDİ

Van Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Parkı'nın bu haftaki konukları Hüsrevpaşa ve Zaferler İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerinin katıldığı eğitime öğrencilere sınıfta trafik kurallarıyla ilgili bilgiler verilerek, trafikte yapılması gerekenler hakkında sorular soruldu. Verilen bilgi ve soruların ardından trafik kurallarının anlatıldığı çizgi film izletildi. Hava şartlarının olumsuz etkisi nedeniyle trafik parkında akülü araçlarla uygulama yapılamadı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Bayraktar, 2014–2015 eğitim yılında okullarda yapılan trafik derslerinin pratiğe dönüştürülmesi için belirli aralıklarla öğrencilere trafik eğitimi verdiklerini söyledi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim