Van Erciş Serhat Koleji, renklerin su üstündeki dansı olarak anılan ebru sanatını anasınıfı dahil tüm sınıflarda uyguluyor.

Görsel sanatlar öğretmeni Yusuf Soyçiçek, ebru üzerine hat çalışması yaparak sergi açmayı düşündüklerini ifade ederek, "Ebru öğrencinin kendine olan güvenini artırıyor, daha büyük bir güce teslim olma duygusuyla, inancını geliştiriyor ve sabit fikirlerden kurtulmasına katkıda bulunuyor. Yapımı emek ve dikkat isteyen bir sanat. Çünkü tekrarı ya da yapım esnasında bir hata yapıldığı an geri dönüşü yok." dedi.

Kullanılan malzemelerin tamamen doğal olduğunu anlatan Yusuf Soyçicek,"Sığır ödünden elde edilen kitre, boya için toprak ve bitki renkleri kullanılıyor. Fırça için ise gül ağacı ve at kılı tercih ediliyor. Hazırlanan boyalar fırça veya metal çubuk yardımıyla daha önce hazırlanmış olan kitreli suyun üst yüzeyine damlatılıyor. Yaptığımız ebrunun tam olarak nasıl olacağını değil, kabaca neye benzeyeceğini bilebiliriz. Bu yüzden, aynı ebruyu iki defa yapmak imkansız." diye konuştu.



Editör: TE Bilisim