Van'da düzenlenen Fen Matematik Olimpiyatları'nda başarı gösteren Erciş ilçesindeki 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile bu branşlardaki öğretmen ve okul müdürleri ödüllendirildi.

 

Erciş Kaymakamlığında düzenlenen ödül töreninde İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, öğretmen ve öğrencileri, çeşitli hediyelerle ödüllendirerek, başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu. Fen Lisesi Müdürü Bülent Işık ise bu yıl ilk kez mezun veren okulun ilçede bir ilki başararak, 2015 YGS'de il birincisi olduğunu söyledi.

 

Öğrencilerin tamamının YGS sınavını kazandığını ifade eden Işık, şöyle konuştu: "Okulumuz, il ve ilçemizin en başarılı ortaöğretim kurumu olmuştur. Okulumuz yarıştığı okullarla aynı fiziki imkanlara sahip olmasa da özverili anne ve babaların, öğrenci ve öğretmenlerin ortaya koyduğu çabalarla bu başarı oluşmuştur. Eğitim ve bilime yapılan yatırım, ülkelerin en stratejik planları arasında yer almaktadır. Bu yatırımlar böyle hemen netice vermeyebilir. Bu bir süreç gerektirir. Şunu gururla ifade edebilirim ki öğretmen ve öğrencilerimiz okulumuzun misyonuna uygun olarak, il ve ilçe çapında katıldıkları yarışmalarda birincilik almayı başarmıştır. Bunun yanında okulumuz spor ve bilim alanında da yürüttüğü projelerle ilkleri başarmıştır. Bilim, fen ve teknolojide gençlerimize yatırım yapmak, önlerini açmak ve onlara yeni hedefler göstermek hepimizin görevidir." Törene, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Şimşek, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Murat İzgi, Erciş Şoförler Cemiyeti Başkanı Hüsamettin Çelik, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı..

Editör: TE Bilisim