Arkadaşlarına kırtasiye malzemesi alabilmek için pazarcı oldular:

Arkadaşlarına kırtasiye malzemeleri alabilmek için okul bahçesinde pazar kuran minik öğrenciler, usta pazarcı esnafına adeta taş çıkarttılar. Sebze, meyve, gıda ve içecek gibi birçok ürün satan minik öğrenciler, elde edilen geliri maddi durumu düşük öğrenciler için harcayacaklarını söylediler.
‘Okul Öncesi Şenlikleri’ kapsamında yapılan etkinliğin okul, veli, öğrenci ve öğretmen işbirliğiyle düzenlendiğini belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani, bu amaçla okul bahçesine pazar kurulduğunu söyledi. Ceylani, “Bu etkinlikte öğrencilerimiz öncelikle parayı tanıyorlar. Rakamları öğreniyorlar. Bunun yanında para kazanmanın ne kadar zor olduğunu, aksine para harcamanın ne kadar kolay olduğunu öğreniyorlar. Dolayısıyla anne ve babalar da empati kurmaya çalışıyorlar. Böylece çocuklarımız aldıkları ürünlerin, gıdaların sağlıklı olması gerektiğini, taze ve yeni olması gerektiğini, aldıkları ürünlerin üzerinde son kullanma tarihinin bulunduğunu ve müşteri pozisyonundaki insanları ikna etmenin ne kadar zor olduğunu öğreniyorlar” dedi.
Ceylani, ayrıca bu tür etkinliklerin diğer okullarda da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Minik öğrenciler ise, sattıkları ürünlerden elde edilen geliri hem kendilerine hem de maddi durumu düşük olan öğrenciler için harcayacaklarını belirterek, “Kazandığımız bu paraların bir kısmı ile pikniğe gideceğiz. Geri kalan kısmı ile de kitabı defteri olmayan arkadaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılayacağız” dediler.
Yapılan etkinliği her anlamda olumlu bulduklarını dile getiren Songül Çabuker adlı veli ise, “Bu etkinliği çok sevdim, çok güzel. Çocuklar bir yandan alışveriş yaparken bir yandan da eğlendiler. Bu tür etkinliklerin yapılması hem çocuklarımız açısından hem bizim açımızdan çok güzel” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim