Genç Girişimciler Kurulu’nun yapmış olduğu çalışmalar hakkında Kurul Başkanı Eren Görsel Görmen tarafından verilen kısa brifingin ardından Üniversite ve Kurulun yapabilecekleri ortak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal gençlerimizin ekonomik hayatın içinde kendilerini hissedebilmeleri noktasında yeni projeler hazırlanması gerektiğini dile getirdi. Battal, “Özgüven çok önemli bu noktada gençlerimizle bir araya gelmeliyiz. Üniversitemizin tüm hocalarını hakim oldukları alan itibari ile gençlerle buluşturabiliriz. Yeter ki gençlerimiz kendilerini ifade edebilsin, bende varım diyebilsin.” Şeklinde konuştu. Genç Girişimciler Kurulunun Engelli Parkı Çalışmasını da takdir ettiğini dile getiren Battal, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin her kurum ve kuruluş tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek üniversite olarak bu çalışmada Genç Girişimciler Kurulunun yanında olduklarını ifade etti.

 

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görsel Görmen ise üniversite ile sürekli iletişim halinde olunması ve ortak programlar düzenlenmesinin gençler için çok önemli olduğunu ifade etti.  En kısa zamanda Vanlı genç girişimcileri üniversite de bir araya getirerek fikirlerinin dinlenmesi gerektiğini belirten Görmen, “İlimiz genç nüfus oranı ile önemli bir potansiyele sahip bizler öncülük ederek bu potansiyelin kent ekonomisi başta olmak üzere her alanda hissedilmesini sağlayabiliriz.” Dedi.

 

Peyami BATTAL ile yapılan görüşmenin ardından Teknokent’e geçen kurul üyeleri burada Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ve Mahmud Gedik tarafından karşılandı. Teknokent bünyesinde gençlerin İnnovasyon ve Ar-Ge konusunda geliştirilmesi ve mevcut potansiyellerinin ölçülmesi amacıyla oluşturulan kuluçka merkezi ziyaret edilerek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Teknokent ve Genç Girişimciler Kurulunun ortaklaşa projeler ve programlar hazırlayarak sürekli gençlerle bir araya gelmeleri geldiğini belirten Görmen, Teknokent’in Van için çok önemli olduğunu bu yatırımın kent ekonomisine ve teknolojisine büyük kazanımlar sağlayacağını ifade etti.

 

Ziyarette Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen’nin yanı sıra, Başkan Yardımcıları Necip Oflas ve Seyhan Demir ile Kurul Üyeleri Oğuz Yörük ve Mete Karam katıldı. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim