Halkların Demokrasi Partisi Van MİLLETVEKİLİ Nazmi Gür Van’daki okulların içler acısı durumunu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu. Milletvekili Gür hazırladığı soru önergesinde okulların hizmetli eksikliğinden dolayı büyük sorunlar yaşadığını belirterek, hizmetlilerin olmayışının velileri tedirgin ettiğini belirtti.

‘ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA’

Milletvekili Gür verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Van ilinde bulunan okulların hizmetli eksikliğinden dolayı büyük sorunlar yaşanmaktadır. Okulların temizliğinden sorumlu hizmetlilerin olmayışı velileri tedirgin etmekte, sınıfların ve tuvaletlerin pislik yuvalarına dönüşmesinden dolayı çocukların sağlıklarını tehdit etmektedir. Binlerce öğrencinin bir arada bulunmasından dolayı bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkması kaçınılmaz bir durum olarak karşımızda durmaktadır. Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 304 taşeron işçi işten çıkarılmış ve İş-Kur bünyesinde 7 Bin 286 kişi işsiz gezmektedir. Van ilindeki okullara ve diğer kurumlara personel ihtiyacı açıkça ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Okullarda hijyeni sağlamak adına biran önce yetkililer tarafından adım atılması gerekmekte işsiz vatandaşlarımıza da iş olanaklarını sağlamamız gerekmektedir.” Dedi.

OKULLAR YETERİNCE TEMİZLENİYOR MU?

Gür verdiği soru önergesinde Bakan Avcı’nın cevaplamasını istediği soruları ise şöyle sıraladı: “Van ili ve ilçelerinde bulunan okul sayısı kaçtır? Van ilinde bulunan okullarda çalışan hizmetli sayısı nedir? Sınıfların ve okulun temizliği yeterince yapılmakta mıdır?
Van ilinde bulunan okullarda eksik olan hizmetli sayısını arttırmak için her hangi bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? Van ilinde bulunan okulların hizmetli personel eksikliği bulunurken Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 304 taşeron işçinin işten çıkarılması doğru bir yaklaşım mıdır? Van ilindeki işsizlik oranını düşürmek adına Bakanlığınız bünyesinde istihdam sağlamayı düşünüyor musunuz? 

Editör: TE Bilisim