Okullara yönelik diş fırçası ve diş macunu dağıtma çalışmalarına devam eden Gürpınar Belediyesi Yaramış Mahallesi'nde bulunan Yaramış Ortaokulu'nu ziyaret ederek çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıttı. Çocuklara diş sağlığına yönelik anlatımlarda bulunan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, amaçlarının belediyecilik hizmetini çocuklarla buluşturmak olduğunu belirterek, okul bahçesine çocuk oyun grubunun yanı sıra okula bir de kütüphane yapacaklarını söyledi.

Gürpınar Belediyesi okullara yönelik diş fırçası ve diş macunu dağıtımına Yaramış Ortaokulu ile devam etti. Eş Başkan Zeki Yıldız'a geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanlığına seçilen Necati Tanış eşlik etti. Tanış'ın daha önce öğretmenlik yaptığı okulda eş başkanlar öğrenciler tarafından sevgi ile karşılandı. Tek tek sınıfları dolaşarak diş sağlığına yönelik açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, amaçlarının belediyecilik hizmetini çocuklarla buluşturmak olduğunu söyledi.

HİZMET ÇOCUKLAR İLE BULUŞACAK

Okullara yönelik çalışmalarını salt diş macunu ve diş fırçası dağıtmak ile sınırlı tutmayacaklarını kaydeden Yıldız, “Bu yıl kimi okullarımıza çocuk oyun gruplarını yerleştirdik. Önümüzdeki yıl başka kimi okullarımıza daha çocuk oyun grubunu bırakmayı hedefliyoruz. Ayrıca okullarda yeşil alanların oluşturulmasına yönelik de kimi çalışmalarımız olacak” Dedi.

ÖĞRENCİLER İSTEKLERİNİ SIRALADI

Yaptığı açıklamalardan sonra çocuklara söz hakkı veren Eş Başkan Yıldız, çocuklara belediyeden ne istediklerini sordu. Böyle bir anı beklermişçesine biranda çocukların elleri havaya kalktı. Çocukların ağırlıklı bölümü, okullarında kütüphanenin olmadığını, bilgisayarlarının olmadığını, fotokopi makinelerinin bulunmadığını, okulda yemekhanenin olmamasının kendilerini zorladığını belirtirken, yollarının yapılmasını da istediler. Bu talepleri büyük bir dikkatle dinleyen Eş Başkan Zeki Yıldız, ilçenin yıllar boyunca ihmal edilmesinden kaynaklı sorunların biriktiğini belirterek, “Ancak sorunlar birikmiş diye moralimizi bozacak değiliz. Sizin talepleriniz en makul taleplerdir. Bunların olması gerekiyor. Müdür beyle konuştuk okulunuza bir kütüphane yapacağız. Diğer eksik olan araç ve gereçlerin karşılanması için de girişimlerde bulunacağız. Ayrıca yemekhane için eksik olan masa sandalye için de girişimlerde bulunacağız. İnşallah el birliği ile okulumuzun bu sorunlarını gidereceğiz” Dedi.

KÜÇÜK LİN KISA SÜREDE AYAK UYDURDU

Okulun minik öğrencilerinden olan küçük Lin, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı geçen yıl Şam'dan Van'a gelerek köye yerleşmiş. Küçük Lin'in okulda üstün başarı gösteren çocuklardan birisi. Uyum konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamayan Küçük Lin, kısa sürede Türkçeyi öğrenmiş. Bunun yanı sıra Kürtçe, Arapça ve İngilizceyi de iyi derecede konuştuğu belirtildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim