Üniversite hakkında konuklara bilgi veren Rektör Prof. Dr. Battal, projenin önemine değindi. İngiltere’den gelen konuklara Erasmus programını daha aktif kullanmayı öneren Rektör Prof. Dr. Battal, “Erasmus programının bir amacı da farklı kültürlerin birbirini tanıması ve anlamasıdır. Bu anlamda İngiltere’ye öğrenci ve akademisyen göndermek istiyoruz. Oradan da öğrenci ve akademisyen gelsin Van’a. Dünya barışı ancak farklı kültürlerin birbirini anlaması ile olur” dedi.
British Council tarafından desteklenen “İngiltere-Türkiye Yükseköğretim ve Sanayi İşbirliği Programı” çerçevesinde İngiltere'nin Harper Adams Üniversitesi, Ege Üniversitesi (EÜ) ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanlıkları tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 26 Haziran 2013 tarihinde bir program düzenlenecek.
Program çerçevesinde yapılan “Zootekni Bölümü Lisans Öğrencilerinin Ticari Kanatlı Hayvan İşletmesinde Staj” projesi kapsamında seçilen dört öğrenci benzer bir modeli Türkiye’de hayata geçirmek üzere Harper Adams Üniversitesi staj modelini yerinde incelemişti. Öğrencilere proje sırasında British Council tarafından burs verildi.
Üç üniversite ve paydaş sektörlerle birlikte yapılacak proje ilk yıl değerlendirme toplantısı Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 10.00 da yapılacak.

Editör: TE Bilisim