ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ-  Van’ın Edremit İlçesine bağlı Kadriye Sağdinç İlkokulu öğretmenlerinden Adil Kıyak ve Gülhan Altıok Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı adlı bir projeyi hayata geçirdiler. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor İl Müdürü ve kurum amirleri katıldı.

Adil Kıyak ve Gülhan Altıok projenin amaçlarını şu şekilde belirttiler: Van’da Akıl Ve Zekâ Oyunlarına sahip 2-3 okul bulunmaktadır. Bizim oluşturduğumuz sınıfın ilk olma özelliği kılan durum ise kendi bireysel girişim ve çabalarımızla oluşturulmasıdır. Sınıfımızda 36 çeşit olmak üzere 70 adet oyun bulunmaktadır. Amaçlarımızdan bir tanesi Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonunun alt yapısını doldurmak. Çünkü 2023 Eğitim Vizyonunun kapağında “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye “ yazar. Bir yığın sorunu omuzunda taşıyan mutsuz ve umutsuz çocuklar yerine; özünden kopmadan kendi değerlerimiz ekseninde, kendilerini daha mutlu hissedecekleri, tasarım, beceri, akıl zekâ sınıflarında eğitim gören; geleceğimizin yatırımları olan yarına umutla bakan çocuklarımızla ülkemiz elbette daha güçlü olacaktır.

“HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENECEKLER”

Öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini hedeflediklerini belirten öğretmenler “Bir amacımız da bu sınıfla öğrenciler eğlenerek öğrenecek ve en önemlisi öğrenmeyi öğreneceklerdir. Bir diğer amacımız ise çağımızın vebası olan olumsuz teknoloji kullanımı ve teknoloji bağımlılığının önüne geçmektir. Bu sınıf eğitimi ile özellikle Rehberlik Araştırma Merkezine eğitsel değerlendirme için gönderilen öğrencilerde gönderilme sebeplerine bakıldığında çoğunlukla dikkat ve odaklanma güçlüğü, problem çözme becerisinde eksiklik, bir sonraki adımı düşünememe vb. problemler çoğunluk nedenleri oluşturmaktadır. Oyunların en büyük özelliği bu becerileri artırmasıdır; bu sınıfla RAM’ yönlendirilmelerde azalma yaşanması amaçlanmaktadır. Ayrıca BİLSEM yönlendirmelerinde öğrenci üstün bir zekâ veya yeteneğe sahipse bu sınıf ile öğrencilerin daha erken yönlendirilmeleri sağlanacaktır.” Şeklinde konuştu.

“OYUNLARIN ETKİSİ TARTIŞILMAZ”

İlköğretim döneminde oyunların öğrenciler üzerinde büyük etkiler yarattığına dikkat çeken öğretmenler “Özellikle İlköğretim dönemi çocuklar oyun döneminde oldukları için okulda oyunun öğrencilerin üzerindeki etkisi tartışılamaz. Oyunla öğrendiği okulu öğrencinin sevmesi sahiplenmesi kaçınılmazdır. Akıl ve zekâ oyunları ile öğrenciler sanal ortamdaki sanal oyunlar ve ilişkiler yerine; gerçek ortamda gerçek insan ilişkileri kurmakta ve hem bilişsel hem sosyal kazanımlar elde etmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığına proje olarak da sunduğumuz bu sınıfın her okul bünyesinde olmasını istiyor ve kendi imkânlarımızla da başarabileceğimizi duyurmak istiyoruz.” Diye konuştu.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Projeye destek sunan kurum amirlerine teşekkürlerini ileten öğretmenler “Projeyi oluşturan ve yürüten öğretmenler Gülhan Altıok( Rehber Öğretmen) Adil Kıyak (Sınıf Öğretmeni) olarak özellikle oyunların temin edilmesi ve bize ulaştırılmasında Eda Yılmaz hanımefendiye, geometrik raflar için İŞGEM müdürü Mahmut Gedik’e, halı ve perdeler için Gençlik Spor İL Müdürü Sunullah Erçek ve Tuşba Gençlik Merkezi müdürü Yusuf Aydın’a, Minderler için Sayın Kaymakamımız Atıf Çiçekli ve Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman’a, okul idaremize, emeği geçen ve yardımda bulunan öğretmen arkadaşlarımıza, okul personeli ve kantinci kardeşlerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim