VALİ YARDIMCISI ÖZEL: SODES 34 İLDE UYGULANIYOR

Van Merkez Selahaddin-i Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinin ülkemizde 2008’de 9 ilde başladığını, 2010 yılında 30 ilde uygulanmaya başladığını ve 2013 yılında ise 34 ilde uygulandığını ve projelerin özellikle kültür, spor, sanat ve istihdam içerikli olduğunu belirtti.

MÜDÜR KINA: KAN AKMAMASI İÇİN ORADA MÜREKKEP AKMALIDIR

Kitap okumanın önemine değinen Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, “Okumak deyince insanın içinden bir şeyler kopuyor. Hayatımda yazar olmasam da yazan biriyim. Öncelikle çocuklarıma ve öğrencilerime okuma konusunda okumanın her zaman için insanın yaşamında gelişime açık olmasını sağladığını söylerim. Necip Fazıl Kısakürek’in deyişiyle, ‘Dev işler yapmak istiyorsak, karınca gibi çalışmalıyız.’ Bir ülkede kan akmaması için orada mürekkep akmalıdır” dedi.

MÜDÜR KINA: ÖĞRENCİLER EVLERİNDE KÜTÜPHANE OLUŞTURSUN

Van’da gerçekleştirilen 1.Kitap Fuarı’na da değinen Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, “Valiliğimizin yaptığı birçok proje ile ilimize vizyon kazandırılıyor. Bunların en önemlilerinden biri ilk kez ilimizde yapılan kitap fuarıdır. Kitap fuarına öğrencilerimizin büyük ilgi göstermesi karşısında mutluluk duydum. Öğrencilerimizin her birinin evinde özel bir kütüphanesinin olmasını istiyorum. Projelerimizde bize her tür desteği gösteren Valiliğimize, öğrenci, öğretmen, idareci ve Valiliğimizin SODES Birimine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi. Proje kapsamında dereceye giren öğrencilerin ve öğretmenlerinin İstanbul gezisine götürülecekleri belirtildi.
Ödül törenine; Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Öztürkçü, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim