İmam hatip liselerinin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulunan VİM-DER Başkanı Mehmet Emin Akan, imam hatiplerin 1914 yılından bu güne Türkiye de güzel insan yetiştiren bir kurum olduğunu belirtti. İmam hatiplerin bu güne kadar defalarca kez çeşitli sıkıntılarla karşılaştığını ve özellikle 28 Şubat sürecinde kapanma aşamasına getirildiğini hatırlatan Akan, “Hamd olsun, bugün itibarıyla baktığımızda imam hatiplerimiz tekrar canlandı. Bu okullarımıza karşı rağbet arttı. Kat sayı adaletsizliğinin de ortadan kalkmasıyla öğrenci sayımız da katlanarak arttı” dedi. İmam hatip tarihine bakıldığında 100 yıllık süreç içerisinde ülkeye hiçbir sıkıntı getirmediğine şahit olduklarını ve imam hatiplerde yetişen insanların güzel yerlere geldiğini ifade eden Akan, “İmam hatiplerimizde yetişen öğrenciler, hem fenni ilimleri, hem de dini ilimleri bir arada görüyor. Bu o insanların farklı olmasını ve güzel yerlere gelmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

İmam hatiplerin bugünlere gelmesinde büyüklerin katkısının büyük olduğuna değinen Akan, “VİM-DER olarak başta giden Valimiz Münir Karaloğlu ve İl Müftümüz Nimetullah Arvas’a çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Van İmam Hatip okullarımızın bu seviyeye gelmesinde emekleri büyüktür. Bugün merkezde 6 tane Anadolu İmam Hatip Lisemiz, ilçelerimizde de 11 Anadolu İmam Hatip Lisemiz var. Kentimizin 8 bölgesinde imam hatip orta bölümlerimiz mevcuttur. İlçelerimizin tamamında da İmam Hatip orta bölümlerimiz var” şeklinde konuştu.

İmam hatiplerin var oluşunun ülke için önemli olduğuna dikkat çeken Akan, “Burada yetişen gençlik, Allah korkusu ve sevgisiyle insanlara muamele etmekte ve hizmetlerini sürdürmektedir. Kısacası İmam Hatip okullarımızın varlığı, Van’ımız ve ülkemiz için çok önemlidir. Bu nedenle imam hatiplerimize sahip çıkalım” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilisim