ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Daha önceleri terör saldırılarına sık sık maruz kalan Van’ın Edremit İlçesinde bulunan Mustafa Cengiz İlk ve Orta Okulunda şu aralar güzel şeyler yaşanıyor. Okulun müdürü ve öğretmenleri el ele vererek okulun başarısını yükseltirken, sosyal aktiviteler alanında da birinciliği kimseye kaptırmıyorlar.

 

Van’ın Edremit İlçesinde bulunan Mustafa Cengiz İlk ve Orta Okulunda çok güzel işlere imza atılıyor. Okulun müdürü ve öğretmenleri el ele vererek okulun başarısını yükseltirken, sosyal aktiviteler alanında da birinciliği kimseye kaptırmıyorlar. Okulun kız futbol takımı bölgede Van’a birincilik getirirken, halk oyunları ekibinin kız öğrencileri de Van’ı Türkiye’de birinci yapmak için durmadan çalışıyor.

 

BÖLGEDEKİ KIZLARIN OKULLAŞMASI İÇİN ÇABALIYOLAR

 

Okul Müdürü Şerafettin Aysan Şehrivan’a yaptığı açıklamada, 2014 yılında okula müdür olarak atandığını belirterek, “Daha önce okulda bu tarz etkinlikler ve sosyal faaliyetler yoktu. Ben geldikten sonra bölgedeki kız öğrencilerinin okula kazandırılması için ne gibi çalışmalar yapılabileceği üzerinde çalışmalar yaptık. Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte istişareler yaptık. Bölgedeki kızlarımızı okula kazandırmak için projeler dâhilinde çalışmalar yaptık. Öncelikle kızlarımızın yeteneklerini belirlemek için çalışma yaptık.” Diye konuştu.

 

BİRİNCİLİKLERİ KİMSEYE KAPTIRMIYORLAR

 

Aysan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “İlk olarak okulda kız futbol takımı kurduk. Kız futbol takımımız 3 yıldır Van’da birinciliği kimseye kaptırmıyor. Kızlarımız ilk yıllarında Iğdır’da bölge ikincisi oldu. Geçen yıl Artvin’de de bölgede ikinci oldu. 2017-2018 yıllarında okul sporları dalında Van’da birinci olurken, Siirt’te yapılan bölge şampiyonasında birinci oldular. Kızlarımızı Diyarbakır’da uğurladık. Kızlarımız Diyarbakır’da Türkiye şampiyonası için mücadele ettiler. Ve bölgede büyük bir başarı elde ederek, Van’ı gururlandırıyorlar. 16-20 Mayıs tarihleri arasında Türkiye şampiyonası için mücadele edecekler. Kızlarımız aynı zamanda spor lisesinde de eğitimlerini sürdürüyor. Spor lisesine 35 öğrenci gönderdik. Bu öğrencilerimiz ayrıca birincilikle güzel sanatlar lisesine girdiler. Bu da bizim için ayrı bir gurur.”

 

BU KIZLAR BİRER HARİKA

 

Halk oyunları ekibini okula müdür olarak atandıktan sonra kurduklarını ifade eden Aysan, “Usta öğretici hocalarımızdan Selma Işıldar tarafından kuruldu ekibimiz. 3 yıldır çalışıyoruz. Geçen yıl Van’da yapılan Yıldızlar Bölge şampiyonasında bölge birincisi oldu ekibimiz. Geçtiğimiz yıl Muğla’da yapılan Türkiye şampiyonasında 17 il arasında Türkiye dördüncüsü olarak dereceye girdiler. Ayrıca geçtiğimiz yıl Çorlu belediye başkanı tarafından kızlarımız buradan oraya davet edildi. Tüm masrafları Çorlu Belediyesi tarafından karşılandı. Orada düzenlenen uluslararası festivale yalnızca bizim okulumuzun kızları davet edildi. Bu da bizim için çok güzel ve gurur verici bir durum.” Diye konuştu.

 

VALİ ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

 

Aysan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2017-2018 yılında yıldızlar halk oyunları yarışmasında kızlarımız Van’da birinci olurken, bölgede de birinciliği kimseye kaptırmadı. Bu yıl Mayıs ayı sonunda Antalya’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında final için hazırlık yapan kızlarımız inşallah Van’a bir Türkiye şampiyonası getirecek. Ayrıca kızlarımızın elbiselerini de sayın valimiz Murat Zorluoğlu tarafından hediye edildi. Daha önce elbiselerimiz yoktu. Sürekli kiralayıp giderdik. Kendilerine ayrı bir teşekkür ediyoruz.”

 

FEN LİSESİNE İLK DEFA ÖĞRENCİ GÖNDERİLDİ

 

Bu şartlar altında kızların okula daha da bağlandığına vurgu yapan Aysan, “Sosyal faaliyetler öğrencilerin zihinsel becerilerini artırıyor. Geçen yıl Mustafa Cengiz Okulu olarak ilk defa fen lisesine 2 öğrenci gönderdik. Bu durum okulumuzda bir ilktir. Bu öğrencilerimiz 487 civarında puan alarak fen lisesine yerleşti. Hem sosyal ve kültürel alanda hem de akademik alanda okulumuzun öğrencilerini Van’daki birçok iyi liseye gönderdik.” Dedi.

 

SOSYAL FAALİYETLER DERSLERE İLGİYİ ARTIRIYOR

 

Mahallelerinin göç alan bir yer olduğuna dikkat çeken Aysan, özelliklede kızlarını okutmayan kesimlerden çok fazla göç alındığına vurgu yaptı. Aysan, “Bu durum bizim için çok zordu. Bizde veli ziyaretlerini gerçekleştirerek kızlarımızı okula kazandırmak için çabaladık. Hem başarılı hem de başarısız öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettik. Bununda faydalarını gördük. Bu çalışmalarımız sonunda kız çocuklarını okutmakta direten velililer şimdi kızlarını okutmak için çabalıyor. Özellikle başarılarımızı gören veliler kızlarını sosyal faaliyetlere yerleştirmek için çabalıyor. Bizde çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda çeşitli faaliyetlere yerleştiriyoruz. Özellikle sosyal faaliyetlerde bulunan öğrencilerimizin derslerde olan başarıları daha artıyor.” Şeklinde konuştu.

 

EBRU DERSLERİ DE VERİLİYOR

 

Aysan son olarak şu ifadeleri kullandı: “Okulumuzda ayrıca Ebru sanatı derslerini de veriyoruz. Burada eğitim alan öğrencilerimiz güzel sanatlar lisesinde resim bölümüne geçiyor. Bu çalışmalar sonucu gördük ki çocuklarımızın başarı oranı her geçen gün artıyor.”

Editör: TE Bilisim