Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin rehber öğretmenlere yönelik ortaklaşa düzenlediği “Çözüm Odaklı Terapi” konulu seminer düzenlendi. Selahattin Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Onur Özmen, amaçlarının öğrencilere sorunları çözüm konusunda yardımcı olmak olduğunu söyleyerek, bu tür seminerlerin öğrencilere sorunları çözüm noktasında konuşmaya yardımcı olduğunu belirtti.

Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ortaklığıyla Van’da bulunan 200 rehber öğretmenine seminer verildi. Rehber öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen “Çözüm Odaklı Terapi” semineri Selahattin Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Seminere Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Onur Özmen, Van Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Metin Kaya, Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak ve Van’da bulunan 200 rehber öğretmeni katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Van Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Metin Kaya, seminerin Van’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seminere katılanlara teşekkür etti.

“SEMİNER SORUN YERİNE ÇÖZÜME ODAKLANMAK İÇİN ÖNEMLİDİR”

Seminere konuşmacı olarak katılan Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi Akademisyenlerinden Dr. Onur Özmen, konferansın rehber öğretmenlere yönelik düzenlendiğini ifade ederek, “Okul ortamında öğrencilerle yapılan görüşmelerde pratik bir yaklaşım sunan çözüm odaklı psikolojik danışma öğrencilere çözüm üzerinde konuşmaya yardımcı olmaktadır. Seminer sorun yerine çözüme odaklanmak sınav kaygısından, okul ortamındaki davranış ve iletişim problemlerine kadar önemli bir bakış açısını sunduğundan çok önemlidir.” Dedi.

“SORU KALIPLARI İLE ÖĞRENCİNİN KENDİSİNİ İRDELEMESİNE YARDIMCI OLUYORUZ”

Çözüm odaklı terapi üzerinde temel bilgiler veren Dr. Onur Özmen, “Özellikle Van’da yaşanan depremlerden sonra burada birçok çalışmanın olduğunu duydum. Sanıyorum ki onunla ilgili birçok eğitim ve seminer de verildi. Size çözüm odaklı terapi üzerinde bir seminer vermek istiyorum. Bende Milli Eğitim de çalıştım uzun bir süre. Bugünkü yapacağım sunum genel olarak sizlerle bir bilgi alışverişi şeklinde olacak. Sizlerle öncelikle çözüm odaklı terapinin felsefi temeli nedir onu konuşmak istiyorum. Danışmada neler yapılır, danışma hangi süreçlerden oluşur ve hangi teknikler uygulanır diye konuşmak isterim. Elimizde öğrencilere yönelik soru kalıpları var. Bu soru kalıplarını kullanarak öğrencinin kendisini irdelemesine yardımcı oluyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim