VANFOD Başkanı Tayfun Çiftci, genç beyinleri kitapla tanıştırmak amacıyla başlattıkları 'Bugünün Büyüklerinden Yarının Büyüklerine Hediye' adlı kampanyaya her yerden destek gelmeye devam ettiğini söyledi. Kalecik TOKİ İlkokulu ile belirlenecek bir köy okuluna kütüphane kuracaklarını ifade eden Çiftci, “Bugünün çocukları yarının aydınlık ufku olsun istiyoruz. Geleceğe daha güvenle bakmaları ve tek bir çocuk bile olsa kitapla tanışabilsin diye VANFOD olarak böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamız yurt dışı ve yurt içinden büyük bir destek gördü. Kampanyamıza 500 kitapla destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Muzaffer Aktuğ’a çok teşekkür ediyoruz. Bugün kendilerini ziyaret ederek hem kampanyanın gelmiş olduğu son durumla ilgili bilgilendirdik, hem de Kalecek TOKİ İlkokulu’nda oluşturacağımız kütüphanenin açılışına davet ettik” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kitap okumanın önemine değinen Muzaffer Aktuğ, “Kitap okumak medeniyettir, kültürdür, kısacası her şeydir. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmalıyız. Milli Eğitim Müdürlüğü ve ailelerin işbirliğiyle de kitap okuma alışkanlığını daha da iyi seviyeye getirebiliriz. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden de anlaşılacağı gibi çocuk yaşta bu alışkanlığı kazandırırsanız, ilerleyen yaşlarda bu devam eder” dedi.

“MEMLEKET YARARINA OLAN HER PROJEYİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”
Memleket yararına olan her projeyi desteklediklerini de ifade eden Musaffer Aktuğ, “Böyle bir faaliyetten dolayı VANFOD ailesini kutluyorum. Topluma faydalı işler yapılınca herkes gibi biz de sonuna kadar destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Kampanyaya katkıda bulunanlara da çok teşekkür ediyorum. Bu emekler boşa gitmez ve devamı gelir. Kampanyanın Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa yürütülmesinden yanayım. Çünkü böylelikle daha etkili olacağına inanıyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak da gezici kütüphanemizle ilgili programı yapıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte her yere ulaşmak istiyoruz. Böylece de kampanyaya destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim