İlçede eğitim öğretim veren Ahmet Nacar Çok Programlı Lisesi’nden 10, 11 ve 12. Sınıflarda okuyan 80 başarılı kız öğrenci, Çanakkale gezisine katıldı. Gezi ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Elfesiyar Duyar: “Böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde bulunmak onur verici. Milletimizin makûs tarihinin dönüm noktası olan şanlı Çanakkale topraklarını ülkenin en doğusundan giden öğrencilerimizle buluşturacağız. Öğrencilerin milli tarih bilinciyle hareket etmesi için Çanakkale Gezisi’ni oldukça manidar buluyorum” dedi. Ahmet Nacar Çok Programlı Lisesi Müdürü Beytullah Yağız: “Bizim bugün rahat ve huzurlu yaşamamızı sağlayan kutlu şehitlerimizi saygı ve minnettarlıkla anıyorum. Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan başta İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Can Pınar ve SODES proje ekibine bu güzel geziyi düzenledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Geziye katılan öğrencilerden onuncu sınıf öğrencisi Elif Aydın, “Hayatımda ilk defa uçağa bindim, bu bile benim için çok büyük bir şey. Çanakkale’de yaşananları hep kitaplarda okudum. Şehitliklerin resimlerini hep kitaplarda gördüm. Şimdi ise o yerleri yaşayarak gördüm o yüzden çok mutluyum. Bu projeyi düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Proje Koordinatörü Abdurrahim Karakurt ise, “Sodesle Geleceğimiz Gençlerimiz Projesi’nin tüm etkinliklerinde bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ahmet Can Pınar’a ve Van Valiliği SODES birimine teşekkür ederim” dedi. 28 Mayısta uçakla İstanbul’a başlayan yolculuk, 30 Mayıs Pazar günü yine uçakla İstanbul’dan dönüş ile son buldu. 

Editör: TE Bilisim