Çatak’ta birçok köy okulunda bilgisayar olmadığını söyleyen TEGV Çatak Öğrenim Birimi Sorumlusu Gülay Aras Koç, “Köylerimizden öğrenciler öğretmenleri tarafından buraya getiriliyor. Öğrencilere gönüllü öğretmenler tarafından bilgisayar kullanmayı öğretiliyor” dedi.
Van’ın Çatak İlçesi'nde uzun ve sert geçen kış aylarının ardından yolları açılan köylerde okuyan öğrenciler ilçeye gelerek bilgisayarla tanışıp güzel vakit geçiriyor. Çatak’ta TEGV tarafından kurulan bilgisayar laboratuvarında eğitim alan çocuklar burada oyunlar oynayıp internete giriyor. 28 köyü bulunan Çatak ilçesinde her gün iki köyün geldiği TEGV’de öğrencilere gönüllü öğretmenler tarafından da çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Bilgisayarla ilk kez tanışan öğrenciler bilgisayarda internete girmenin mutluluk verdiğini ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

 

HER AY ORTALAMA 700 ÖĞRENCİ GELİYOR


Çatak’ta TEGV’in her ay ortalama 700 çocuğa eğitim götürdüğünü söyleyen Çatak Öğrenim Birimi Sorumlusu Gülay Aras Koç, “Burada 7-16 yaş arasındaki çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından birçok eğitim programı uyguluyoruz. Burada oluşturduğumuz bilgisayar laboratuvarında birçok çocuğumuz ilk kez bilgisayarla tanıştı. Haftanın her günü köylerimizden öğretmenler tarafından öğrenciler getiriliyor. Bu öğrencilere gönüllü öğretmenler tarafından bilgisayar ve eğitici bilgiler öğretiliyor. Gelen her öğrenciye burada bir şeyler öğretmenin gayreti içerisindeyiz. Gelen her öğrenci de bizi çok mutlu ediyor” dedi.

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim