TBMM Bütçe görüşmelerinde eğitim alanına ilişkin soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz sonrası FETÖ ile ilişkili olduğu için KHK ile kapatılan okullarda öğretmenlik yapanların lisans iptali kararında bir değişiklik yaptıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, 11 Ekim 2016 tarihli genelge doğrultusunda Milli Eğitim müdürlüklerine müracaat edenlerden milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, iltisakı veya irtibatı olmadığı valiliklerce oluşturulan komisyon marifetiyle tespit edildiğini açıkladı.

Yılmaz, "Bakanlıkta bir komisyon kurduk. Bu öğretmenlerimizle ilgili son kararı önümüzdeki hafta karara bağlayacağız. Eğer herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı yoksa lisansı iptal edilmiş öğretmenlere lisans hakkı verilecektir"dedi.

MEB, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK ile 21 bin öğretmenin lisansını iptal etmişti.

 

EN ÇOK İHRAÇ EĞİTİM-BİR-SEN'DE

Türk Eğitim-Sen üyesi olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmen olmadığını kaydeden Bakan Yılmaz, "Açığa alınma işlemi FETÖ ile irtibatı, iltisakı veya mensubiyeti olanlar hakkında uygulanmıştır. Mesela Eğitim-Bir-Sen'den 3 bin 362, Türk Eğitim-Sen'den bin 726, Eğitim Sen'den 683 öğretmen FETÖ ile ilişkili olduğu için ihraç edildi. Dolayısıyla, bu yapı öyle bir şey ki her sendikanın içinde" dedi.

Editör: TE Bilisim