ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Hamdullah Şevli, İMKB İpekyolu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek ara tatilinin ardından ilk dersi verdi. Öğrencilerin sıcak karşılamaları ve büyük heyecanı ile karşılaşan Şevli, İMKB İpekyolu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerine okulun konferans salonunda gerçekleşen buluşmada 2019-2020 yılı eğitim öğretime verilen ara tatilinin ardından ilk matematik dersini verdi. 15 Kasım 2019 Cuma Günü yurt genelinde bir hafta boyunca eğitim ve öğretime verilen ara tatilin ardından, ders zili yeniden çaldı. İMKB İpekyolu Fen Lisesinde Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Hayriye Akdağ’ın, Rektör Şevli’nin öz geçmişiyle ilgili yaptığı sunumla matematik dersi başladı, ilk dersi veren Rektör Şevli ilerleyen zamanlarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde hukuk fakültesi kurulacağının da müjdesini verdi.

Burada öğrencilere ilk Matematik dersi veren rektör Hamdullah Şevli, “Böyle pırıl pırıl gözleri parlayan Van’ın en güzide kurumunda, en zeki öğrencileriyle, bir arada olmaktan son derece mutluyum.” dedi.

YYÜ’DE HUKUK FAKÜLTESİ KURULACAK

Van yüzüncü yıl üniversitesinde hukuk fakültesi kurulacağını ifade eden Şevli, “fen lisesini kazanmak kolay değil, büyük bir maraton sonucunda fen lisesini kazanıyorsunuz, fen lisesi öğrencilerine tabi yakışır şekilde inşallah sizleri Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde de görmek istiyoruz. Matematik hakikaten insanı çok farklı bir analitik düşünme yeteneği kazandırıyor. Siz üniversiteye başlayacağınız zaman, hangi bölüme giderseniz gidin, zaten mühendislik alanlarında, fen alanlarında birinci sınıfta matematiksel analiz dersi okutulur. İktisadi idari bilimler fakültesinde, ekonomi, işletme, iktisat okuyacaksanız, yine birinci sınıfta ekonomi alanı için matematik okutulur. Mimarlık okuyacaksanız yine matematik bilmeniz gerekiyor, hangi fakültede, hangi bölümde okuyacaksanız okuyun, herkese matematik öğretilir. Ben hukuk fakültelerinde matematik dersi yok diye biliyorum. Biz inşallah Van yüzüncü yıl üniversitesine hukuk fakültesi kuracağız. Kurduktan sonra hukuk fakülte’ sinin birinci sınıfına da iki saat matematik ve mantık dersini koyacağız. Matematikle, mantığın arasında çok ciddi bir, ilişki var. Siz bir kişinin savunmasını, müdafaasını yapacağınız zaman, tamamıyla bir mantık süzgecinden geçmeniz gerekiyor.”

Ders Okul Müdürü Tuğba Tuğ Karoğlu’nun Rektör Şevli’ye çiçek takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim