Kaç puanla nereye yerleşebilirim, üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmeli sorusu yanıt buldu. ÖSYM tarafından 26 Temmuz'da başlayacak olan üniversite tercih döneminin taban ve tavan puanları belli oldu. İşte detaylar..

LYS 2016 sonuçlarının belli olmasıyla birlikte üniversiteye girecek adayların tercih heyecanı başladı. 2016 üniversite taban ve tavan puanları öğrenci kontenjanları LYS sonuçlarının ardından en çok merak edilen konular oldu. LYS puanlarını öğrenen öğrenciler şimdi bu LYS puanı ile nereye girebilirim ve okulların 2016 taban puanları ne sorularının cevaplarını arıyor.

 

ÜNİVERSİTELERİN TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer de üniversite tercihi yapacak adaylara tavsiyelerde bulundu. Adayların yeteneklerini ve isteklerini bilip, bu doğrultuda adımlar atması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dinçer, “Adaylar öncelikle kendi yetenekleri çerçevesinde mutlu olacakları bir alanı seçmeliler. Sonradan pişmanlık duyacakları, çalışmak istemedikleri meslek alanlarını tercih etmesinler” dedi.

Öğrencilerin yükseköğrenim için yıllarını geçirecekleri şehirleri de iyi araştırmaları gerektiğinin altını çizen Dinçer, bölüm seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ise şöyle anlattı:

 

ÜNİVERSİTENİN OLDUĞU ŞEHİR ÖNEMLİ

“Şehir çok önemli, kimse bunu yadsıyamaz. Büyük metropollerdeki üniversiteler stajlardan tutun da kültürel, sosyal faaliyetlere kadar bir üniversite öğrencisinin bulabileceği, yararlanabileceği her şeyi sunabiliyor. Sanılanın aksine önce şehir seçilir. Büyük şehirlerimizin hepsinde çok iyi üniversiteler var. Öğrenci İzmir mi, İstanbul mu, Ankara mı ona karar versin. Adaylar tercihlerini yaparken üniversiteleri araştırırken akademik kadrolarını, bölümlerini, ders içeriklerini, akademik yayınlarını, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmalarını, sanayi işbirliği süreçlerini, çift ana dal/yan dal imkanlarını, Erasmus ve diğer yurtdışı değişim programları gibi akademik imkanları çok iyi değerlendirmeliler. Kısaca, yaşamak istedikleri kentin sunacağı sosyal ve kültürel olanakları da çok iyi araştırmalılar.”

 

 

Üniversite adaylarının meslek kariyerleri için önemli bir dönemeç öncesinde Yaşar Üniversitesi'nde “Tercih Danışmanlığı Günleri” başladı. Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü'nde rehber öğretmenler ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilen ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetinin yanı sıra adaylar, üniversitenin resmi web sayfasında yer alan ‘canlı destek' hizmetinden de faydalanabiliyor.

 
 
 
Editör: TE Bilisim