Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği’nin (DASİDER) konuğu olarak Türkiye’yi tanımak, eğitim ve sağlık alanlarında bilgi almak için Van’da bulunan Mali heyeti, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van ilinin eğitimi hakkında genel bilgiler verdi. Kına, “İlimiz insan kaynağı bakımında nüfus artışı fazla olan illerden biri, bu nedenle öğrenci sayımız 300 binden fazladır. Deprem sürecinde bazı aksamalar olsa da şu an eğitim çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Ayrıca ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi.
Türkiye’deki eğitim sistemi konularında bilgiler alan heyet adına konuşan Prof. Amilou Doucoure ise, “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Çok misafirperversiniz. Ülkenizde öğretmene düşen öğrenci sayıları iyi düzeydedir. İlginizden dolayı size teşekkür ediyoruz ve sizi de ülkemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyarette, Mali’de eğitim alanında başarı gösteren kişilere verilen hediye Van Milli Eğitim Müdürü Kına’ya takdim edildikten sonra heyet buradan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim