Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ertelenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavının (MTSAS-3), MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos'ta, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavının ise 21 Ağustos'ta yapılacağını duyurdu.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında 23 Temmuz'da yapılması planlanan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSAS-3) ile 24 Temmuz'da yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı, "FETÖ/PDY terör örgütü darbe kalkışması" nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bu kapsamda daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos'ta saat 11.00'de, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı ise 21 Ağustos'ta yapılacak.

Ayrıca, üniversite sınavlarına girerek herhangi bir üniversiteyi kazanan açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrencilerinin kayıt hakları mezuniyet durumlarına göre saklı kalacak. Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile gerekli görüşmeler yapıldığı için öğrenciler herhangi bir mağduriyet yaşamayacak.

Editör: TE Bilisim