Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014'te, "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmelik"te yapılan değişiklikle, ortaokul ve lise kız öğrencilerinin başlarının açık olması kuralı kaldırılmıştı.

MEB, dün de, "Okul Öncesi eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği"nde değişikliğe giderek "kılık-kıyafet kurallarına uymama" suçunun niteliği ve cezası değiştirildi.

 

ÇARSAF VE SAKALA KINAMA

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, dün Resmi gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile ise, "Kılık kıyafetle ilgili kurallara uymamak" olarak tanımı değiştirilen davranışın cezası da "okul değiştirme"den, "kınama"ya düşürüldü. Kılık-kıyafet yönetmeliğine göre, "başı açık" kuralı kaldırılsa da öğrencilerin yüzlerinin açık olması gerekiyor. Yapılan son değişiklikle öğrenciler yüzünü kapatacak şekilde çarşaf da giyse atılmayacak; sadece kınanacak. Öğrenciler sakal ve bıyık da bıraksa yırtık, şeffaf kıyafetler de giyse, siyasi sembol içeren simge ve yazıların yer aldığı fular, şapka, çanta gibi materyaller de kullansa, dövme ve makyaj da yapsa, piercing de taksa kınanacak.

Editör: TE Bilisim