2011 yılında Van’da meydana gelen depremden en büyük zararı gören ve kimi eğitimini başka şehirlerde devam ettirmek zorunda kalan kimisi de çadır ve konteynerlerde eğitim gören öğrenciler bir zamanlar ‘alan el’ iken şimdi de ‘veren el’ olmaya başladı. Zor zamanlarında Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların desteği ile ayağa kalkan Vanlı öğrenciler şimdi sıkıntı yaşayan diğer öğrencilere destek oluyor. Bunu yaparken de büyük mesafeleri aşıp minik yürekleri ile gönül köprüleri kuruyorlar.

Edremit İlçesi Erdem Erdemkent İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencileri büyük bir yardımseverlik örneği göstererek Siverek Yücelen İlköğretim Okulu ile gönül köprüsü kurarak aralarında topladıkları yardımları öğrenci arkadaşlarına gönderdi. Öğretmenleri aracılığı ile başlatılan kampanya ile 10 koli yardım toplayan minik yürekleri Türkiye’nin başka bir ilinde kendi yaşıtlarındaki çocukların yüzünü güldürdü.

MİNİK YÜREKLERDEN KOCAMAN YARDIM

Başlatılan kampanya ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki öğrencilerle Vanlı minikler arasında kurulan gönül köprüsünün mimarı olan öğretmen Ramazan Eyice yapılan bu yardım kampanyasından sonra konu ile ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulundu. Yardımların toplanmasının ardından yapılan bu kampanya ile ilgili konuşan öğretmen Ramazan Eyice; “Öğrencilerin aralarında topladığı Edremit ilçesindeki Erdemkent İlkokulu 1/C sınıfı olarak çok güzel bir eğitim-öğretim yılı geçirmekteyiz. Amacımız yılın başından beri ayda bir yaptığımız veli toplantılarıyla sınıf içinde bir bütünlük oluşturup her etkinliği beraber yapmaktı. Şu ana kadar bu konuda başarılı olduğumuzu da söyleyebiliriz. Öyle ki tüm velilerim birbirini tanıyor ve bu konuda çok hassas davranıyorlar. Bu yüzden tüm velilerime ilgi ve duyarlılıklarından dolayı buradan teşekkür ediyorum. Nitekim, yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, haset, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Bu duygularla çocuklarımız ve duyarlı velilerimizle beraber Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin köyündeki Siverek Yücelen İlköğretim Okulu’na yardım paketleri hazırladık. Tüm sınıf seferber olduk. Çocuklarım öyle mutluydular ki bunları onların gözlerinden okumak hiç de zor değildi. Amacımıza yine bir bütünlük içinde ulaştık diyebiliriz.” Şeklinde konuştu.

EYİCE: HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Eyice, ayrıca; “Bu kampanya başlatıldığında öğrencileri ve velilerinden yardım istedik ve kimse bu duruma duyarsız kalmadı. Kampanya süresince birçok kırtasiye malzemesi, okul araç ve gereçler, kıyafetler vb. malzemeler toplandı. Kampanya 1 hafta sürdü. Yaklaşık 10 koli hazırlandı ve hazırlanırken minik yüreklerde bu işin içindeydi. Evet, biz Erdemkent İlkokulu 1/C sınıfı olarak bugüne kadar yaptığımız etkinliklerden sadece bir tanesinden bahsettik. Yıl içerisinde yaptığımız onca etkinliğimiz var. Kar tatili demeden hep birlikte okulu açıp çocuklarımız için etkinlikler hazırlama, her zaman telefonla bilgi alışverişinde bulunma, veli ziyaretleriyle birbirimizi daha yakından tanıma, okul sonrasındaki etüt çalışmaları, her ay yaptığımız veli toplantıları gibi daha birçok faaliyet sizlere sayabiliriz. Ve daha bu faaliyetlerimiz bitmedi. Sırada havaların biraz daha ısınmasıyla yine bir bütün halinde yapacağımız etkinlikler bizleri bekliyor. Her şey çocuklarımız için.” Dedi.


Tacettin İbali - Şehrivan

Editör: TE Bilisim