Törene katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi Bölümü’nden mezun olan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’e cübbesini giydirerek mezuniyet belgesini verdi. YYÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. YYÜ İlahiyat Fakültesi’nde yapılan törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan enstitü hakkında bilgi vererek 124 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

BATTAL: BAŞARISIZLIK KADERİMİZ DEĞİLDİR

Üniversitenin de enstitünün de temel amaçlarından birinin Van’daki eğitim kalitesini yükseltmek olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “Milli eğitim müdürlüğü eğitim konusunda her türlü desteği vermiştir. İlimizde aynı amaç çerçevesinde kurumlarımız yekvücut olmuştur. Dolayısıyla başarı kaçınılmazdır. Bu işbirliğinin en somut örneklerinden biride TÜBİTAK Orta öğretim Kurumları proje yarışmasında elde ettiğimiz başarıdır. Temel amacımız eğitim kalitesini yükseltmek. Bu amaçla öğretmenlerimize lisansüstü eğitim vermek suretiyle bir adım daha atmış olduk. Üniversitemizde eğitim konusunda milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte birçok çalıştay yapıp nasıl daha başarılı olabileceğimizi konuştuk. Sorunları masaya yatırdık ve çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Başarısızlık kaderimiz değildir. Başarı için hep birlikte ve hızlı şekilde adımlar atmamız gerekiyor. Ben mezun olan herkesi tebrik ediyorum. Doktora yapmalarını da tavsiye diyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KIREKİN: ÜNİVERSİTESİ GÜÇLÜ OLAN İLLER DAHA DA GELİŞİR

İki duyguyu birden yaşadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise şunları söyledi: “Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi alanından mezun olma mutluluğunun yanı sıra olduğum milli eğitim teşkilatının bir neferi olarak kurumumda çalışan çok sayıda öğretmenin yüksek lisans diploması alacak olması nedeniyle de ayrıca mutluyum. Üniversitesi güçlü olan iller daha da gelişir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin hem bölgede hem de uluslararası düzeyde çok iyi noktalara geldiğine şahit oldum. Rektörümüzün öncülüğünde üniversitenin sosyal ve bilimsel anlamda çok ileri gittiğini gözlemledik. İnşallah bizim ilimizde eğitim konusunda daha ileriye doğru gidiyor. Mezuniyet töreninin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Törende Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ile mezun öğrenciler adına Mehmet Konak’ta birer konuşma yaptı. Mezuniyet töreni belgelerin dağıtılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Törene, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim