Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş gelişme. 20 bin öğretmenin haziran ayında atamasının yapılmasının ardından Ağustos ayında da 10 bin öğretmen daha atanacak.

Geçen yıl Şubat'ta 30 bin kişi, Ekim'de de 20 bin kişi olmak üzere 50 bin kişi atadıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, "Bu yıl da 20 binin ilanına çıktık. Eğitimde kaliteyi arttırmak için öğretmeni seçerken özel bir sistem getirdik. Mülakatlar başladı. Mülakat sistemi devam edecek. Mayıs'ın ortalarında sona erecek. 20 bin öğretmen atamasını Haziran'da yaparız diye düşünüyoruz" dedi. Ağustos'tan sonra da bir 10 bin öğretmen alımı daha yapacaklarını müjdeleyen Bakan Yılmaz, "30 bin. Geçen yıl 50 bin yapmıştık, iki yılda 80 bin. Bazı ülkelerin toplam kamu görevlisi sayısı bizim öğretmen sayımız kadardır" diye konuştu.

3 ÖĞRETMENDEN 2'SİNİ BİZ ATADIK

Görev yapan 560 binin üzerindeki öğretmeni kendilerinin atadığını kaydeden Yılmaz, "Her gördüğümüz üç öğretmenden ikisi bugün bizim dönemimizde atandı. Özlük haklarını iyileştirdik. 2002'de bir öğretmenin haftada 15 saat ek ders vererek aldığı ücret 635 liraydı, bu yaklaşık 409 dolara tekabül ediyor. Şimdi ise yine 15 saat haftada ek ders veren bir öğretmen 3 bin 200 küsür lira alıyor" dedi..

Editör: TE Bilisim