Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan ÖZEL


Geçtiğimiz yıllarda çıkan bir yasa tasarısı ile Mesleki Liseler Anadolu statüsüne yükselmişti. Bu düzenlemeden etkilenen okullar arasında Van İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'de vardı. Önceki ismi 'Van Sağlık Meslek Lisesi' olan okul, bu yasa tasarısı ile 'Van İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi' oldu.

ÖSYM'nin sisteminde okul isminin güncellenmemesi sebebi ile sınavsız geçiş hakkını kullanamayan Van İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri mağduriyetlerini birçok kez dile getirmişti. Bugün öğleden sonra cep telefonlarına gelen bir mesaj ile yaşanılan sıkıntının çözüme kavuşturulduğu haberini alan öğrenciler rahat bir nefes alarak mutlu sona ulaştı.

Sorunun çözümü aşamasında Ankara ÖSYM Genel Merkezi ile sürekli irtibat halinde olan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İnan, Okul Müdürü İhsan Kılıç ve Müdür yardımcısı Erşan Yurdakul'a gazetemiz aracılığıyla teşekkür eden veliler bu çözümün herkes için hayırlı olmasını belirttiler. Tatil demeden sıkıntının çözümü açısından çabalayan okul idarecileri ise sıkıntının çözüme kavuşturulduğunu öğrenince emeklerinin karşılığını almış oldular. Öğrenciler yaşadıkları bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmak adına çabalayan okul idarecilerine gerek sosyal medya gerek telefon yolu ile teşekkürlerini sundu.

Editör: TE Bilisim