Böyle önemli bir çalışmaya imza attıkları için öğrencilere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Battal, “Bu çalışma ilimizin yakın tarihiyle ilgili önemli bir kaynak. İnşallah bu tarz çalışmalar artarak devam eder. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” Dedi. Kitabın editörleri Dr. Kul ile Yrd. Doç. Dr. Parin ve kitaptaki bölümlerin yazarları Sosyoloji öğrencileri Yekbun Özaydın, Zeynep Teke, Mehtap Enter, Sevgi Artuç, Zehra Yaprak, Burhan Acar, Ümit Hanihaneka, Halay Kaya, Fatmanur Çelik, Suzan Çakar, Esmer Ceylan, Seda Can, Jiyan Çiftçi, kitabın oluşmasında büyük katkısı olan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

TARİHE IŞIK TUTACAK

Hazırlıkları 2011 yılında başlayan ve editörlüğünü Dr. Mehmet Kul ve Yrd. Doç. Dr. Suvat Parin’in yaptığı YYÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ‘Eski Van’a Doğru Bir Yolculuk (Bir Sözlü Tarih Çalışması)’ isimli kitap YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal’a takdim edildi. YYÜ öğrencilerinin böylesine önemli bir çalışmaya imza atmalarının üniversite yönetimi olarak kendilerini mutlu ettiğini ifade Rektör Prof. Dr. Battal, kitabın Van’ın tarihi ile ilgili önemli bir kaynak olduğunun altını çizdi. YYÜ’nün artık Türkiye’de sayılı üniversiteler arasındaki yerini aldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, “İnşallah özellikle öğrencilerimizin bu tarz çalışmaları artarak devam eder. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.” Dedi.

HAZIRLIKLAR 2011 YILINDA BAŞLADI

Hazırlıkları 2011 yılında başlayan ‘Eski Van’a Doğru Bir Yolculuk, Bir Sözlü Tarih Çalışması’ adlı kitap Van’ın yakın geçmişinde ortaya çıkan güzide yaşanmışlıkları, o dönemleri bire bir yaşayan canlı tanıkları ile görüşerek gelecek nesillere aktarma amacı güden kitap için Dr. Mehmet Kul başkanlığında çok sayıda toplantı yapıldı. Van’ın çınarları denilebilecek yirmiye yakın isim ile Van’ın geçmiş kültürü ve sosyal yaşamı hakkında derinlemesine mülakatlar yapılan kitapta Van’ın yakın tarihinde ‘Mahalle kültürü’, ‘ Türkmenler, Kürtler, Yahudiler, Ermeniler ve Araplar’, ‘Çarşı kültürü’, ‘Yahudi Muşo’, ‘Geçmişin bayramları’, ‘Taziyeler’ gibi önemli birçok konuda kaybolmaya yüz tutmuş değerleri gün yüzüne çıkarıldı.


 

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim