Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem atlatmasına rağmen Türkiye’nin ilk 20-30 üniversitesi arasında olduklarını ve yaptıkları atılımlarla ülkenin sayılı üniversitesi olmayı hedeflediklerini söyledi. 

Prof. Dr. Peyami Battal, Lisans Yerleştirme Sınavı sonucu tercih yapacak öğrencilere çağrıda bulunarak, üniversitelerinin birçok artı yönü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Battal, “Artılarımızın en önemlisi öğretim üyesi kadromuz oldukça güçlü. Yurtlarımızın kapasitesi çok iyi. Talep durumuna göre öğrencilerimizin yüzde 100’ünü yurtlara yerleştirebiliriz. Üniversitemiz bulunduğu konum itibariyle Türkiye’deki en güzel üniversitelerdendir. Bizim kadar denize uzun sahili olan bir üniversite yok. İlk bine girip bizi tercih eden öğrencilere hem burs hem de yurt imkanı veriyoruz. İlk 5 bine girip ilk üç tercihi arasında üniversitemizi tercih edenlere de yurt ve burs imkânı veriyoruz. Üniversitemiz, ülkemiz açısında hatırı sayılır üniversitelerden. Deprem atlatmasına rağmen Türkiye’nin ilk 20-30 üniversitesi arasında, inşallah bu atılımlarımızla üniversitemizi ülkemizin sayılı üniversitesi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

ULAŞIM SORUNU YOK!


Van’da ulaşım sorunu da olmadığını ifade eden Prof. Dr. Battal, “Van, Türkiye’nin her yerinden her yerine daha yakın. Ulaşım sorunu yok. Her yere 15 dakikada ulaşılır. Van bölgede ve Türkiye en huzurlu kentlerdendir. Bunun sebebi de Van halkının kadirşinas oluşundandır. İnsanları şefkatli, merhametli ve misafirperverdir. Bütün öğrenciler üniversitemizin web sayfasını incelesinler. Ayrıca mezunlarımızın yüzde 50-60’ı iş bulabiliyor” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim