İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Muş ve Van temsilcilikleri, ailelere, çocukları için seçmeli ders olarak "Temel dini bilgiler", "Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatı", "Kur'an-ı Kerim" ve "Arapça" derslerini tercih etmelerini önerdi.

 

ÖNDER Van Temsilcisi Mehmet Emin Akan da yazılı açıklamasında, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak eğitimin her alanında söz sahibi olmaya ve yaptıkları çalışmalarla gençleri geleceğe taşımaya gayret ettiklerini belirtti.

 

Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından birinin doğru din eğitimi olduğunu kaydeden Akan, açıklamasında, şu görüşleri paylaştı: "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Sizler, 'Temel dini bilgiler', 'Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatı', 'Kur'an-ı Kerim' ve 'Arapça' derslerini seçmekle, sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz. Unutmayalım ki, geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür."

 

ÖNDER Muş Temsilcisi Erkan Asya, yaptığı yazılı açıklamada, 2015–2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4. sınıf, ortaokul ve lise öğrencileri için en önemli noktanın seçmeli ders olduğunu vurguladı.

 

Ahlaklı bir toplumun yolunun ahlaklı bireylerden geçtiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır. Hayatın her alanında tehlikelerle karşılaşan çocuklarımız, kendi doğrularını ve fikir yapılarını oluştururken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine de ihtiyaç duymaktadırlar."

Editör: TE Bilisim