Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, 2011 yılında ziyaret ettiği ve okul sıkıntısı yaşayan Öveçli Köyü’ne 3 yıl sonra yeniden ziyaret ettiği. O zamanlar okul olmaması nedeniyle köylülerin sıkıntılarını dinleyen Orhan, hemen harekete geçmiş ve bu köyde bir Ortaokul yapılması için talimat verdi. Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan o okulu yeniden ziyaret eden Orhan, bu ziyaretinde hem köylünün ve öğretmenlerin takdirini aldı hem de köy okulundaki eksikliklerin tamamlanması için yeniden talimat verdi.

Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan seçim çalışmaları kapsamında Gürpınar’ın köylerinde ziyaretler yapmaya devam ediyor. Önceki gün bir dizi köyleri ziyaret eden ve seçim çalışmaları yürüten Orhan bir taraftan da mevcut sıkıntılara çözüm üretmek için vatandaşla buluşuyor.

OKULSUZ KÖYE OKUL KAZANDIRDI

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan seçim çalışmaları için gittiği ilçe ve köylerde vatandaşların sıkıntılarını dinlemeye ve onlara çözüm olamaya devam ediyor. Gürpınar ilçesinin ziyaret ettikten sonra köylerde de ziyaretlerde bulunan Orhan, Gürpınar’da son olarak Öveçli köy sakinleri ile bir araya gelen ve sıkıntıları dinledi. Köy sakinlerinin sorunlarını dinleyen Orhan daha sonra Öveçli Ortaokulunu ziyaret ederek, önce sıkıntıları dinledi sonra da ders niteliğinde çözümlerde bulundu ve okul öğretmenlerinin yüzünü güldürdü. 2011 yılında yine bu köye gelen ve okul olmadığını görünce harekete geçen Orhan buraya bir Ortaokul yapılmasını sağlamış ve okulun inşası geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Bu yıl ders başı yapılan okula tamamlandıktan sonra bir kez daha gelen Orhan, hem köylülerden hem de okul müdür ve öğretmenlerden teşekkür aldı.

İNTERNET DE GETİRDİ MOBİLYA DA!

3 yıl sonra yeniden geldiği köyde okulun tamamlandığını gördüğü için mutlu olduğunu söyleyen Orhan, okul müdüründen ve öğretmenlerden mevcut eksiklikler konusunda bilgi isetdi. Başta okulda bulunmayan spor salonu, internet bağlantısı ve okulda öğretmenlerine yer konusunda sıkıntı çektiği mobilya ve koltuklar için olaya hemen el attı. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’i arayan Orhan Kırekin’den olumlu cevap aldı. Bu eksikliklerin de tamamlanmasının ardından köy okulu tam teçhizatlı bir okul haline geldi.

GÜLŞEN ORHAN DERS VERDİ

Köy ziyaretinin ardından öğretmen ve okul yöneticileri ile bir araya gelen Gülşen Orhan öğretmen koltuğuna oturarak burada eğitimcilerle sohbet ettiği. Bu köye en son geldiğinde bir okulun bulunmadığını hatırlatan Orhan, bu sıkıntının giderildiğini gördüğü için mutlu olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi; “Bildiğiniz gibi biz bir seçim dönemi içerisindeyiz. Bu yüzden köylerimizde ve ilçelerimizde insanlarımız ile bir araya geliyoruz. Bu bir araya geldiğimiz dönemlerde insanlarımızın sıkıntılarını dinliyor ve onlara çözüm olmaya çalışıyoruz. Buraya ise en son geldiğimiz de bu köyümüzde bu okulumuz bulunmuyordu. Ancak çabalarımız sonucunda bu okulumuz yaptık ve şuanda 9 köyümüzün öğrencileri taşımalı şekilde burada eğitim görmektedirler. Okulumuzda 12 derslik var ve toplam 500 öğrencimiz bulunuyor. İnşallah öğrencilerimiz burada bir geleceğe sahip olurlar, gelenek ve göreneklerini çok daha iyi şekilde öğrenir ve yaşarlar geleceğimiz için, büyük insanlar olurlar.”

ÖVEÇLİ OKUL MÜDÜRÜ

Orhan’ın bu konuşmasının ardından kendisine teşekkür ederek söze başlayan Öveçli Ortaokulu Müdürü ise şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bu ziyaretinizden ve en önemlisi de bu yaptıklarınızdan dolayı, çocuklarımıza umut olduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi öğrenmek bir ihtiyaçtır ancak öğretmek ise bir sanattır. Öğretmenlerimizde bu ülkenin en büyük sanatçılarındandır. Bizler burada öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte bir gönül bağı kurduk. Bu okulumuz ile birlikte Gürpınar’daki ortaokul sayısı 16’ya yükseldi. Bunun yanı sıra öğretmenlerimiz %100’lük başarılar elde ederek çok iyi eğitimler verdiler. Bunu neticesinde Ankara’da yapılan SBS sınavında 4’ncülük elde ettik.” Diyerek bir kez daha teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim