Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde hazırlanan ‘Peace With Ict’ adlı Erasmus+ka202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

 

Fatih Projesi kapsamında öğretmenlerin ve öğrencilerin sınıf içi eğitim teknolojilerini etkin kullanmaları ve bunun sonucunda da daha verimli çalışmalar yapmalarını amaçlayan ‘Peace With Ict’ adlı Erasmus+ka202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar projesi’ kabul edilerek, hibe almaya hak kazandı.

 

Peace With Ict projesi; Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Van Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Romanya Casa Corpului Didactic Teleorman, Slovenya Grm Novo Mesto Center Biotehnike in Turizma ve İtalya Istituto Formazione Operatori Aziendali olmak üzere 4 ülkeden 7 ortak kurum ile beraber yürütüleceği belirtildi.

 

Van Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan ön çalışmada, bu teknolojilerin öğrenciler tarafından daha etkin kullanılması istenildiği, fakat öğretmenlerin eski alışkanlıklarından ve digital teknolojilerden çekinmelerinden dolayı etkin kullanılamadığı tespit edildi. Bu durumun sadece Türkiye değil birçok Avrupa ülkesinde de aynı olduğu belirtilirken, proje sayesinde ortak çalışma ile bunun önüne geçilmesi planlandığı belirtildi. 

Editör: TE Bilisim