Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı PYBS sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 
Bursluluk sınavı sonuçları sorgulama ekranı PYBS sınav sorularının yayınlanmasıyla öğrenciler cevaplarını kontrol etme fırsatına erişti. Öğrenciler sınav sorularına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden erişebilecek. PYBS sınav sonuçları 21 Temmuz 2015 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, PYBS ile ilgili tüm bilgilere oges.meb.gov.tr adresinde yayımlanan kılavuzdan ulaşabilecekler.


 

SINAV 13 HAZİRAN'DA YAPILDI

*5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıfların PYBS sınavı, 13 Haziran 2015 Cumartesi günü yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 14.00’de merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapıldı. Sınavda 100 soru soruldu, sınav süresi 120 dakika olarak uygulandı.

 

PYBS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre PYBS sonuçları 21 Temmuz’da açıklanacak. Bu tarihte burs ya da pansiyon kazanıp kazanmadığınız belli olmayacak. Çünkü ayın 21’inde sadece PYBS puanları öğrenilmiş olacak.

Bursluluk sınavı sonuçları 2015 ile birlikte öğrenciler bu puanları ile 3-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Parasız yatılılık için pansiyonlu okul ve bursluluk tercihlerini yapacaklar.  Yine pansiyonlu okullara yerleştirme sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak.

Dolayısı ile buradan çıkaracağınız sonuç şudur: 21 Temmuz’da bursluluk sınavı sonuçları puanları öğrenilecek; 3-14 Ağustos tarihleri arasında ise bu puanlarla tercih yapılacak. Kazanıp kazanamadığımızı ise 25 Ağustos 2015 tarihinde öğreneceğiz.

Editör: TE Bilisim