Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu ve Acil Sağlık Hizmetleri Van Şube Müdürü Adnan Öğretici gibi önemli isimlerin katıldığı kutlamaya öğrenciler oynadıkları skeçler ve halk oyunları ile damgasını vurdu. Program Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin konferans salonunda ‘Lisenin Özgeçmişi’ sunumu ile başladı. Öğrencileri yazıp oynadığı skeçler ile devam eden program, Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen asılsız ihbarlar konulu video ile devam etti. Programın sonuna Öğretmen Nurdan Kılavuz ve Dilek Karabulut’un öncülüğünde öğrenciler ile birlikte hazırlanmış olan halk oyunları ekibi damgasını vurdu. Okulda okuyan Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğrencilerinin ATT Andını okumasıyla son bulan konferans okul bahçesinde düzenlenen kermes ve çekilen halaylar ile son buldu. Okul Müdürü İhsan Kılıç ise öğrencilerinin bu gibi bir kutlamaya imza atmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımından dolayı kurum amirlerine teşekkür etti.

‘ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM’

Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İhsan Kılıç “Şu an ki meslek gruplarına bakıldığında içlerinden en çok emek isteyen ve donanım gerektiren mesleklerin başında Acil Tıp Teknisyenliği geliyor. Bizler ise bu meslek gruplarında görev alacak öğrencileri yetiştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin önderliğinde ve uzun hazırlıklar neticesinde böyle bir güne imza attılar. Ben başta öğretmenlerime, idari görevlilerime ve öğrencilerime bu gibi güzel bir günü hazırladıkları için teşekkür ediyor, katılımlarından dolayı kurum amirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

‘HAYATIN GERÇEKLERİ İLE İÇ İÇE OLMAK’

Öğrenciler ise “Bizler okulumuzdan mezun olduktan sonra bir anda hayati vakalarla ve zor durumda kalan vatandaşlarla karşı karşıya geleceğiz. Bu konuda söylemeliyiz ki hayatın gerçekleri ile haşir neşir olacağız ve insanlar gözlerimizin içine bakarak bizden yardım elimizi uzatmamızı isteyecekler. İşte bu okulda bizler bu gibi zor bir mesleğe hazırlanıyoruz. Bu günü kutlamamızın en büyük nedenlerinden biri de bu aslında. Yaptığımız işin ne kadar zor bir meslek olduğunu gösterip, farkındalık yaratmaktı. Katılımcılara baktığımızda ise görüyoruz ki iyi bir farkındalık yaratmışız. Katılımlarınızdan dolayı siz değerli basın mensuplarına ve kurum amirlerine teşekkür ediyoruz. Bize bu konuda gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak için ellerinden geleni yapan öğretmenlerimize ve idari yetkililerimize de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.


Ömer Faruk TOKTAŞ / Şehrivan

Editör: TE Bilisim