ÖSYM Başkanı Ali Demir yarın yapılacak YGS için güvenlik tedbirlerinin en yüksek seviyede alındığını söyledi. Demir merkezlere giden araçların 24 saat izlendiğini belirterek “Evet, güvenlik takıntımız var. Biz sınav güvenliğini, askeriye ve polisiye anlamda bir güvenlik olarak görmüyoruz. Sınav güvenliğini, hak ve adaleti tesis etmek olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÖSYM Başkanı Ali Demir yarın yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı (YS) ile ilgili adaylara tavsiyelerde bulundu. Demir isteyen adayların, cumartesi saat 10.00-16.00 arasında, sınav bina ve salonlarını görebileceğini söyledi. Sınavın 171 merkez, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirileceğini ifade eden Demir, “Bu yıl geçen yıldan, 50 bin kadar fazla aday sınava girecek. Toplam 2 milyon 46 bin 583 aday YGS’ye katılacak” diye konuştu.
 

ARAÇLAR 24 SAAT İZLENİYOR

100’den fazla kişinin, 23 Şubat’tan beri sınav evraklarını hazırladıklarını anlatan Demir, soru kitapçıkları, cevap kağıtları, salon sınav tutanakları gibi evrakların dünden itibaren tırlarla sınav merkezlerine gönderildiğini belirtti. Demir, merkezlere giden 176 aracın, takip sistemleriyle kontrol edildiğini, vardıkları noktalardaki kamera görüntülerinin de ÖSYM merkezinden 24 saat izlendiğini kaydetti.
 

444 ÖSYM’Yİ ARAYABİLİRLER

Cumartesi ve pazar günü ÖSYM’de 40 kişilik özel bir ekibin 24 saat boyunca teyakkuzda olacağını ve her türlü sorunun anında çözüleceğine işaret eden Demir, “Bütün bunlara rağmen adaylarımız, sınav binası sorumlusuna veya koordinatörüne erişememesi durumunda, ÖSYM çağrı merkezi 444 ÖSYM yani 444 67 96’ya tüm operatörlerden, erişilebilir” dedi.
 

HAK VE ADALET İÇİN UĞRAŞIYORUZ

ÖSYM’nin aşırı güvenlik takıntısı olduğu yönünde eleştiriler bulunduğunu ifade eden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet, güvenlik takıntımız var. Hak ve adaletin tesisi için gerekli olan tedbirler. Biz sınav güvenliğini, askeriye ve polisiye anlamda bir güvenlik olarak görmüyoruz. Sınav güvenliğini, hak ve adaleti tesis etmek olarak görüyoruz.”

 

AÇIKLAMADA SÜRPRİZ HAZIRLIĞI

ÖSYM’nin geçen yıl ve ondan önceki yıl sonuçların açıklanmasında “tatlı bir sürprize” imza attığını belirten Demir, şunları kaydetti: “Arkadaşlarımız 24 saat çalışacaklar ve mümkün olan en kısa zamanda sonuçları açıklayacağız. Ümit ediyorum, geçtiğimiz yıldan daha kısa zamanda sonuçlarımızı açıklayacağız. Geçen yıl 6 günde açıkladık. Hedefimiz bu sene, daha iyi bir zamanda açıklamak.”

 

İETT'DEN 630 EK SEFER

İETT YGS’ye girecek olan öğrenciler için sefer sayılarını artırarak ana arterlere yeni hatlar koyduğunu duyurdu. Sınava girecek öğrencilerin ücretsiz seyahat edebileceği sınav günü 55 hatta 77 ilave araç ile sefer sayısını 558’e çıkardı. Hat olmayan üç güzergâhta ise sınav gününe özel ek 9 araç ve 72 sefer konuldu. Bu güzergahlar Fatih Mahallesi-Yan Yol-Aksaray, Fatih Mahallesi-Yan Yol-Mecidiyeköy, Mahmutbey-Yenibosna olarak duyuruldu.
 

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ OLACAK

Takviye hatların her biri 3 araçla 24 sefer yapacak. Var olan 55 hattaki artan araç sayısı 77’ye, sefer sayısı ise 558’a çıktı. Sınava girilecek okulların yoğun olduğu bölgelere hizmet veren hatlarla İETT toplamda, 86 ilave araç ve 630 ilave seferle sınav günü hizmet verecek. Öğrenciler sınav giriş belgelerini, görevliler ise görevli belgelerini ibraz ederek İETT Otobüsü, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Tramvay, Hafif Metro, Metro, Füniküler, Otobüs AŞ Otobüsleri ile Özel Halk Otobüslerinde ücretsiz seyahat edecek.

Editör: TE Bilisim