Van’da daha önce gerçekleşmeyen bir projeyen bir projeye imza atan TeliaSonera Anadolu Lisesi, AKUT yetkilileri ile birlikte bir ilki başardı. Aylar öncesinde başlayan proje her hafta Perşembe günü AKUT yetkililerinin TeliaSonera Anadolu Lisesi’nde yapmış oldukları toplantılar ile devam ediyordu. Son olarak toplantılarında sona ermesi ile birlikte AKUT yetkilileri ve okulun Sivil Savunma Kulübünde bulunana öğrenciler gerçeği aratmayacak bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Bu tatbikatın ardından Sivil Savunma Kulübünde bulunan 29 öğrenciye ve Sivil Savunma Kulübü hocalarına sertifika verildi.

KARAMAN: PROJEDEN DOLAYI MUTLUYUZ

Tatbikatın ardında okulun bahçesinde öğrencilere sertifikalarını taktim eden Okul Müdür Fadıl Karaman, AKUT yetkilileri ve TeliaSonera Şirketi yetkilisi öğrencilere sertifikalarını taktim etmeden önce açıklamalarda bulundular. İlk olarak bir açıklama yapan okul müdürü Karaman, “Öğrencilerimiz ve AKUT yetkililerimiz arasında gerçekleştiren bu projeden dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimiz, AKUT yetkililerin vermiş oldukları bu bilgileri çok iyi bir şekilde kavrayıp son olarak da yapmış oldukları yangın tatbikatı ile de bunu çok iyi bir şekilde göstermiş oldular. Öncelikle deneyimlerini ve birikimlerini öğrencilerimize aktaran AKUT yetkililerine teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra bu bilgi ve birikimleri çok iyi değerlendiren ve inanıyorum ki gerçek hayatta da bu şekilde bir olayla karşılaştıkları, çok soğukkanlı davranacak olan öğrencilerimize de teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

AKUT YETKİLİLERİNDE ÖĞRENCİLERE TAM NOT

Daha sonra söz hakkı alan AKUT yetkilileri ise, bu projeye dahil olduklarından dolayı ve her hafta Perşembe günlerinin öğrenciler ile birlikte geçirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını ve emeği geçenlere ise teşekkür ettiler. Öğrenciler ile birlikte çok iyi zaman geçirdiklerini dile getiren AKUT yetkililerin Sivil Savunma Kulübünde yer alan öğrencilerin bu projede çok gayretli ve iştahlı bir şekilde çalıştıklarını ve bu doğrultuda da başarılı olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerin yangında tatbikatında da üst düzey bir takım ruhu ortaya koyduklarını belirten yetkililer, Umarız bu yaptıklarınız sadece proje amaçlı yaptığımız ile kalmaz ve burada öğrendiklerinizi diğer arkadaşlarınıza, ailenize ve çevrenize de aktararak onlarında bu şekilde bilgili ve donanımlı olmalarını sağlarsınız dediler.

AKKİRMAN: DİLERİZ Kİ BİR DAHA AFET YAŞAMAYALIM

Son olarak konuşan TeliaSonera Şirketi Yetkilisi Aleksandra Akkirman ise, “TeliaSonera şirketi olarak yaptığımız okuldan dolayı sevinç içerisindeyiz. Özellikle böyle bir günde, öğrencilerimiz böyle başarılı bir şekilde görmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Tüm bunların yanı sıra okul müdürü ve AKUT ekiplerinin başlatmış oldukları bu projeden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Van ili büyük bir deprem yaşadı ve depremden sonra çok ciddi anlamda toparlandı. Burada bulunan öğrenciler de herkes gibi Van depreminde büyük sıkıntılar ve psikolojik travmalar geçirdiler. Ama şuan görünüyor ki bu söz konusu olan travmalar atlatılmış. Öğrenciler AKUT sayesinde aldıkları bu eğitimleri eminim ki çok iyi bir şekilde kavramışlardır. Dileriz ki bir daha böyle afetler yaşamayalım. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Burada eğitim alan öğrencilerimiz bir daha böyle afetler yaşanırsa çok daha iyi bir şekilde o felaketleri atlatacaklar ve bu konuda çevrelerinde bulunan tüm insanları da çok iyi şekilde bilgilendireceklerdir. Öğrencilerin başarılarının devamını diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim