TeliaSonera Anadolu Lisesi, Sivil Savunma Kulübü ile Akut’un ortaklaşa yaptıkları çalışmaların ardından, Van’a gelen Akut Başkanı Ali Nasuh Mahruki, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız, TeliaSonera Firması yetkilileri, TeliaSonera okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra öğrenci velileri ile birlikte VATSO toplantı salonunda bir araya geldi. Van’da daha önce gerçekleşmeyen bir projeyi gerçekleştiren TeliaSonera Anadolu Lisesi böylelikle bir ilke imza atmış oldu.

 

KARAMAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

 

Söyleyişten önce kürsüye çıkan Okul Müdürü Fadıl Karaman bu çalışmayı gerçekleştiren başta TeliaSonera Firması, AKUT ve okulun Sivil Savunma Kulübüne ve yer tahsis eden VATSO’ya teşekkür ederek şu sözlere yer veri: “TeliaSonera Firması ve okulumuzun sivil savunma kulübünün birlikte düzenlemiş olduğu söyleşiye hepiniz hoş geldiniz. TeliaSonera Firmasa ve bu söyleşiyi düzenleyen AKUT Başkanı Sayın Nasuh Mahruki’ye teşekkür ederiz bizlere zamanlarını harcadıkları için ve söyleşiyi yaptıkları için. Toplum hizmeti kapsamında bu çalışmayı gerçekleştiren Sivil Savunma kulübümüzün başta hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ederiz. TeliaSonera AKUT ile yaptığı sözleşme gereği, Sivil Savunma Kulübü her Perşembe AKUT’tan gelen Cevdet Bey ile birlikte okulumuzda bu kulüp çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Sosyal etkinlikler yönetmenliği çerçevesinde bugünde toplum hizmeti adı altında bu çalışmayı yürütüyoruz. Van’da bugüne kadar böyle bir çalışma yürüten bir okulumuz yok bu yüzden bizler bu konuda çok şanslıyız. Bundan dolayı TeliaSonera temsilcilerinden Sayın Erim Taylanlar’a ve diğer çalışanlarına ayrıca AKUT çalışanları, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız ve sizlerin bize zamanlarınızı ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederiz. Bu güzel çalışmaları yapan Sayın Nasuh Bey ile sizleri birlikte bırakıyor ve sözü kendilerine bırakıyorum.” Dedi.

 

MAHRUKİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Daha sonra kürsüye çıkan Akut Başkanı Ali Nasuh Mahruki, TeliaSonera Firmasına teşekkür ederek şu sözlere yer verdi: “Öncelikle bu buluşmayı ayarlayan TeliaSonera’ya teşekkür etmek istiyorum. Az önce hocamın da bahsettiği gibi biz TeliaSonera Anadolu Lisesi ile birlikte bir iş birliği içerisindeyiz. 18 hafta boyunca Akut’un eğitmenleri her hafta buraya gelerek burada 2 saat süren bir eğitim ve ders veriyorlar. Bu derslerin içerisinde afetten önce, affet döneminde ve affet sonrasında yapılması gerekilen birçok konu yer almaktadır. Bunun dışında ilk yardım ders ve konularının yanı sıra birçok doğal afet ile ilgili dersle veriliyor. Bu verilen eğitimlerin ardından bizlerde burada TeliaSonera’nın da bizleri davet etmesi ile birlikte sizlerle bir araya geldik. Yapılan bu söyleyişten çok memnun kalacağımı düşünüyorum ve sizlerin de buraya teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” Daha sonra Mahruki bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve yapılması gerekenleri bir sunum ile birlikte katılımcılara sundu.

 

Söyleşinin ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız ve okul müdürü Fadıl Karaman, AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve TeliaSonere yöneticilerine öğrencilerin yapmış olduğu tabloları hediye etti. AKUT Başkanı Mahruki ise söyleşinin ardından katılımcılara ‘Kendi Everest’inize tırmanın’ adlı kitabını hediye etti.  


 

Önder ALTINAL

Editör: TE Bilisim