TEOG sınavı 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Sınava girecek adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken uzmanlardan da son tüyolar geldi.

Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın haberine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları iki günde toplam 6 sınav olmak üzere yapılacak. Öğrenciler her gün 3 sınava girecek, 40’ar dakika sürecek her dersin sınavında 20’şer soru yöneltilecek. Her soru için 2 dakika süre olacak.

 

TEOG SINAVINDA TURLAMA TEKNİĞİ

Eğitimcilere göre soruları okuyup yanıtları bulmak için bu yeterli bir süre. Ama önemli olan acele etmemek ve süre konusunda endişeye kapılıp aşırı heyecanlanıp, paniklememek zamanı dikkatli ve programlı kullanmak. Çözemediğiniz soruya 2 dakikadan fazla zaman ayırmamalısınız. Eğer soruyu çözmek zaman alırsa yanına işaret koyarak diğer sorulara geçebilir ve test kitapçığını tamamladıktan sonra yapamadığınız bu sorulara geri dönebilirsiniz. Bu yönteme “turlama tekniği” deniliyor. 

 

SINAV ARALARINDA KONUŞMAYIN

TEOG sınavlarının en önemli özelliklerinden biri de her dersin sınavının tamamlanmasının ardından 30 dakikalık mola verilmesi. Bu sürenin sonunda ikinci ve üçüncü sınavlara girilecek. Bir sınavdan çıkıp mola verdikten sonra bir başka sınava girmek “dinlenme” açısından olumlu ama bu süreyi nasıl geçirdiğiniz önemli. Sınav aralarında arkadaşlarınızla sınav sorularını ve cevaplarınızı tartışmamalısınız. Çünkü bir soruya hatalı cevap verdiğinizi anlarsanız moralinizi bozarsınız ve bir sonraki sınavda olumsuz etkilenirsiniz. Bu yüzden molalarda sınavın zorluğu, kolaylığı ya da cevaplarınız üzerinde tartışmayın.

 

İLK 15 DAKİKA GEÇ KALAN SINAVA GİRECEK

TEOG sınavları başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her dersin yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince sınıftan çıkılmayacak, 20 dakikadan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan ayrılabilecek.

 

 

SAYFALARI KONTROL EDİN

Sınav öncesinde soru kitapçığınızda baskı hatası ya da eksik sayfa olup olmadığına bakmalısınız. Cevap kâğıdınızda yer alan TC kimlik numarası, ad, soyad gibi bilgileri de kontrol etmelisiniz.

 

YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

TEOG sınavlarında verdiğiniz yanlış cevapların doğruları etkilemesi söz konusu değil, etkisiz olacak. Bu yüzden uğraştığınız ancak çözemediğiniz bir soruda size en yakın gelen cevabı işaretleyebilirsiniz.

 

BUNLARI GETİRMEYİN

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarını sınava getirmek yasak. Aksi halde sınavınız geçersiz sayılır


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim