Van’ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi Ortaokulu TEOG'da Türkiye'nin en kısa zamanda en iyi başarısını yükselten okulu oldu. Bu başarı ise, son iki yılda Kırkgeçit Ortaokulu'na atanan 5'i kadın 9 idealist öğretmenin yoğun çabasıyla geldi. Kırkgeçit Ortaokulu bir yıl içerisinde TEOG sınavı başarısında ilçe sonunculuğundan 3’ncülüğe, Van genelinde ise 284'ncü sıradan 32’nci sıraya yükseldi.

 

Van'a 70 kilometre uzaklıkta bulunan Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi Ortaokulu TEOG sınavında gösterdikleri başarı ile adlarından söz ettirdi. 2014-2015 TEOG başarı sıralamasında ilçede 14 okuldan sonuncu, Van il genelinde ise 330 okul arasında 284'üncü olan okulun başarısı, 2 yıl içinde okula yeni atanan 9 öğretmenin gelmesiyle bir anda değişti. Okulun başarısını yükseltmek için yoğun bir çaba içerisine giren farklı branşlardaki 9 öğretmen, 35 öğrenciyi gecelerini gündüzlerine katarak TEOG'a yoğun bir şekilde hazırladı.


 

GECE GÜNDÜZ FEDAKARLIK YAPTILAR!

13 derslikli 16 öğretmenin görev yaptığı okulun başarısını yükseltmek için çalışmaya başlayan Okul Müdürü Hakan Elitaş ve çeşitli branşlardaki öğretmenler Şeyda Polat, Bilge Bingöl, Şeyma Şahan, Dilan Deniz, Kemal Demir, Erdoğan Gülce, Seher Polat ve Gülhan Talan yoğun bir çaba içersine girerek, 8'nci sınıfa giden 35 öğrenciyi gecelerini gündüzlerine katarak TEOG'a hazırladı.

 

KAPI KAPI DOLAŞIP ANLATTILAR!

Okul başarısı bakımından il ve ülke bazında çok gerilerde olduklarını belirten Okul Müdürü Hakan Elitaş, “Önceki yıllarda il ve ilçe sıralamasında son sıradaydık. İki yıl içerisinde okulumuza yeni atanan öğretmenler ile el ele vererek başarımızı inanılmaz bir hızla en üst sıralara taşıdık. Bu başarıdaki en büyük faktör, 9 öğretmenin özveriyle çalışması oldu. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin aileleri gibi oldu. Öğrenciler, öğle aralarında, gece gündüz ve hafta sonları yine sınavlara hazırlandı. Öğrencilerin evlerine ziyaretlerde bulunarak velilere çocukları hakkında bilgi verildi. Eğitimin önemi anlatıldı. Bu planlı özverili çalışma sonucu ise başarımız kaçınılmaz oldu. Ben, öğretmen arkadaşlarım ve öğrenciler şimdi çok daha mutluyuz. Büyük bir aile gibiyiz. Eğitimlerimiz aralıksız sürecek. Başarımızı en üst seviyelere çıkaracağız.” Dedi.

 



ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİSİ BİZİ MOTİVE ETTİ

Kat edilen başarıda öğretmenlerin özverisinin olduğunu söyleyen 8’nci sınıf öğrencisi Nazime Arslan, “Öğretmenlerimiz bizim başarılı olmamız için büyük çaba sarf ediyor. Bizi öğle tatillerinde hafta sonlarında okulda toplayıp TEOG sınavına hazırlıyorlar. Bizim için ellerinden geleni yapıyorlar. Yine belli aralıklarla evlerimize gelip ailelerimiz ile görüşüyorlar. Bizi sınava ve hayata hazırlayıp motive ediyorlar. Biz onlar sayesinde çok daha başarılı olacağız. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim