Van Valiliği ile İzmir'deki Şifa ve Gediz üniversiteleri arasında imzalanan protokol kapsamında 278 Vanlı öğrenci, bir aylık İngilizce eğitim programına katıldı. Burç Özel Eğitim A.Ş. ana sponsorluğundaki yaz programıyla bir ayda 120 saat İngilizce dersi gören Vanlı öğrenciler, program sonunda sertifikalarını alarak İzmir'e veda etti. Programa, İzmir'den de çok sayıda öğrenci katıldı. Şifa Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi gören 85 Vanlı ve 60 İzmirli öğrenci için sertifika töreni düzenlendi. Türkçe ve Kürtçe türkü ve şarkıların söylendiği, halayların çekildiği törende öğrenciler Türkçe, Kürtçe ve yeni öğrendikleri İngilizce dillerinde kardeşlik mesajları verdi.

 

KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENDİ

 

Burç Özel Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Kütük, "Kardeşlik Projesi" adını verdikleri bu uygulamanın geçen yıl başladığını belirterek, "Bu program, Türkiye genelinde uygulanıyor. Bu yıl ilk kez Şifa Üniversitesi de programa dahil oldu. Sayın Rektörüm'ün şahsında Şifa Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum." dedi. "Sevgidir şarkımın rengi, yüksek sesle söylüyorum, uçuruma çiçek attım, yankısını bekliyorum." dizeleriyle konuşmasına başlayan Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise, "Sevgi böyle güzel bir şey ve uçuruma atılan çiçeklerin yankıları gelmeye başladı. Gençler, biz sizleri seviyoruz. Şifa Üniversitesi de sevgi bağları üzerine kurulmuş bir üniversitedir. Burası sizin üniversiteniz, biz burada sizlere hizmet etmek için varız. İnşallah daha nice sevgi bağlarının oluştuğu programlarda buluşmayı ümit ediyorum." diye konuştu.

 

BİRİNCİLERE TABLET BİLGİSAYAR

 

Bir aylık program süresince 120 saat İngilizce dersi alan öğrenciler, aynı zamanda birçok sosyal faaliyete de katıldı. Kemalpaşa ilçesinde piknik yapan, İzmir ve körfez turu ile Çanakkale gezilerine katılan öğrenciler için aynı zamanda masa tenisi, langırt, satranç, bilek güreşi müsabakaları ve futbol turnuvası düzenlendi. Sertifikalar dağıtılmadan önce bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerle eğitim süresince yapılan İngilizce sınavlarında birinci olanlara tablet bilgisayar verildi. Ardından da programı başarıyla tamamlayan bütün öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. Tören sonunda Genel Müdür Kütük, Rektör Erdoğan'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Törenden sonra öğrenciler, memleketleri Van'a uğurlandı. 

 

 

Editör: TE Bilisim