YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan ve 8 üniversiteden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı kongre İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. YÜBAT öğrencileri adına Turgay Can ve YÜBAT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Musa Gençcelep tarafından yapılan açılış konuşmaları ardından kürsüye çıkan YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası kapsamlı öğrenci kongresinin bir önceki etkinlikten daha verimli geçeceğini umduğunu söyledi. Soygüder, "Bu yıl yurt dışından katılımda, tebliğ sayısı da fazla. Bu anlamda fakültemizin ve üniversitemizin adının dışarıda duyurulmasının iyi yapıldığını burada görmekteyiz. Bu dar dönemde, öğrencilerimizin eğitim öğretiminin çok sıkı olduğu bir dönemde, 8 veteriner fakültesinden kongremize katılım var. Bu da bizi güçlendirdi. Hem gelen arkadaşlarımıza hem de oradan sizi buraya görevlendiren idareci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aslında bu tip kongreler eğitimimizin ciddi anlamda bir parçası olduğunu düşünüyorum. Eğitim sadece hastanede, derste, klinikte verilen eğitim değil aynı zamanda bu kongrelerle paylaşımlarla yapıldığına inanıyoruz. Biz de bu yönümüzü daha da güçlendirerek devam edeceğiz. Bu kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Veteriner Kongresini tertip eden topluluk danışmanı Prof. Dr Musa Gençceleb ve topluluk başkanı Turgay Can olmak üzere topluluk üyelerine, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, "Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu her defasında birbirinden daha güzel organizasyonlar gerçekleştiriyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. Sevgili öğrencilerim, bu toplantılar şu açıdan çok önemli. Ben hep öğrencilerime şunu söylüyorum. Bizim Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız (SKS) Türkiye'de diğer üniversitelerle mukayese edildiği zaman öğrenci aktivitelerini en çok destekleyen bir daire başkanlığıdır. Dolayısı ile üniversitemiz öğrenci aktivitelerini en fazla destekleyen üniversite konumundadır. Diğer topluluklarında bunu algılamalarını ve aktivitelerini arttırmaları gerektiğini düşünüyorum. İran’dan ve Azerbaycan’dan gelen öğrenci ve akademisyenlerin katılması bizleri mutlu etti. Üniversitemiz son zamanlarda çok önemli atılımlar yaparak gerek Türkiye gerekse dünya ölçeğinde bilimsel aktiviteler ve bilimsel konum itibari ile çok önemli noktalarda duruyor. Tabi ki bu öğrenciye yönelik aktivitelerde bizim duruşumuzu daha da pekiştiriyor. Artık bundan sonra diğer topluluklarımız da inşallah bu bilimsel araştırma ve kongre topluluğunun yaptığı gibi aktiviteler yapmak sureti ile hem üniversitemizin bu anlamdaki diyalogunu geliştirecektir hem de aktivitelerini bu anlamda geliştirmiş olacaklar. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen kongrelerde sunulan öğrenci bilimsel çalışmalarında belli düzeyde çok güzel çok kaliteli sunumlar vardı. Ama şimdi arkadaşlardan almış olduğum bilgiye göre bu sene hem sayı daha fazla artmış hem de bilimsel çalışmaların seviyesi daha da üst seviyeye çıkmış. Zaten beklenen de bu. Çünkü biz şunu söylüyoruz, öğrencilerimiz kendi özgüvenlerini oluşturarak kendi kongrelerini, kendi toplantılarını, kendi plan ve projelerini yapmış olduğu bütün aktiviteleri yapması gerekiyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu faaliyetleri artarak devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ferit Karakoç, "Teknogirişim Sermaye Desteği Program Tanıtımı", Doç. Dr. Kemal Demirci "İslam'da Hayvan Hakları" konulu birer sunum yaptılar. İki gün sürecek olan kongre, öğrencilerin yapacağı sunumlarla devam edecek. 

Editör: TE Bilisim