KYK burslarına hükümetten zam müjdesi.

64. Hükümet 2016 Eylem Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, üniversite lisans eğitimi alan öğrencilere ödenen KYK burs tutarına bugünden itibaren 50 lira zam yapılacağını açıkladı.

Davutoğlu, "Bir haftayı beklemeden, bugün imzalanan kararla lisans öğrencilerinin aldığı 350 Türk lirası burs ve kredi miktarını bugünden itibaren 400 Türk lirasına çıkardığımızın müjdesini veriyorum" diye konuştu.

 

GENÇLERE 50 BİN LİRALIK KREDİ DESTEĞİ

Öte yandan eylem planında gençlere proje desteği için  50 bin liralık kredi de verilecek. Davutoğlu kredi desteğiyle ilgili şunları söyledi:

"Reformların izlenmesi kurulu ve reform grubu oluşturuyoruz. Gençlerimize proje karşılığı 50 bin liralık nakdi destek vermeye başlıyoruz. Gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteğini başlatıyoruz."

 

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Burs zammı müjdesinin ardından gözler KYK'ya çevrildi. KYK 2015-2016 dönemi burs başvuru sonuçlarını henüz açıklamadı. KYK burs başvurusu yapan üniversite öğrencileri KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyor.

Gözlerin yöneldiği KYK ise henüz KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bilgi vermedi.  Ancak KYK'nın burs zammı haberinin ardından 2015-2016 burs sonuçlarını açıklaması bekleniyor. 

 

KYK BURS SONUÇLARI kyk.gsb.gov.tr'DEN AÇIKLANACAK

KYK burs sonuçları açıklanır açıklanmaz öğrenciler sonuçlara kyk.gsb.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. 

 

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENECEK KYK?

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı KYK'dan geldi. KYK burs ve kredi kazananlara ödemeler Ocak 2016'dan itibaren yapılmaya başlanacak.

 

KYK BURS KAÇ LİRA?

Bu yıl itibarıyla 996 bin 312'si öğrenim kredisi, 353 bin 722'si burs olmak üzere toplam 1 milyon 350 bin 34 öğrencinin bu imkandan yararlanacak.

Lisans öğrencilerine aylık 330 lira olan burs miktarı 400 liraya yükseltildi. 

Yüksek lisans öğrencilerine aylık 660, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 lira veriliyor. Öğrenciler, kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödemeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Editör: TE Bilisim