Pandemi sebebiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi,  Yıldız Teknik Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi uzaktan eğitime geçme kararı aldılar. Dün de Munzur Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi uzaktan eğitim kararı almıştı. Böylece uzaktan eğitim kararı alan üniversite sayısı 18'ye yükseldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada, üniversite senatosunda COVID-19 Küresel Salgın sürecinin ilerleyişi ve bunun 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı faaliyetleri üzerindeki muhtemel etkilerinin görüşüldü belirtildi.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için uzaktan eğitim kararı alındığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Üniversitemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetleri, Tıp Fakültesinin 4. 5. ve 6. sınıfları, Muğla Sağlık Bilimleri ile Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Hemşirelik Bölümlerinin 4. sınıfları ve Diş Hekimliği Fakültesinin 1 ve 2. sınıfları dışında üniversitemizin tüm birimlerinde uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilecektir."

UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALAN ÜNİVERSİTELER

*Yıldız Teknik Üniversitesi

*İskenderun Teknik Üniversitesi

*Selçuk Üniversitesi

*Necmettin Erbakan Üniversitesi

* Konya Teknik Üniversitesi

*Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

*ODTÜ

*Munzur Üniversitesi,

*Bursa Uludağ Üniversitesi,

*Yalova Üniversitesi

*Bingöl Üniversitesi

*Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi,

*Akdeniz Üniversitesi

*Balıkesir Üniversitesi

*Batman Üniversitesi

*İstanbul Üniversitesi

*Mimar Sinan Üniversitesi

*Trakya Üniversitesi

(Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik, hemşirelik bölümleri hariç)

Editör: TE Bilisim