Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından "Turizm İşletmelerinde İnovasyon Yönetimi" konferansı düzenlendi.

 

YYÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunda görevli Dr. Öğretim Üyesi Emine Cihangir'in hazırladığı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekli "Turizm İşletmelerinde İnovasyon Yönetimi ve İyi İnovasyon Örnekleri Danışmanlık Hizmeti ve Uygulaması" projesi kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarının ardından "Turizm İşletmelerinde İnovasyon Yönetimi" konulu konferans düzenlendi.

 

İnovasyon Yönetimi Danışmanı Müjgan Çetin tarafından verilen konferansta konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, inovasyon çalışmalarının önemine değinerek, "Çok güzel bir proje hazırlanmış. Gerçekten dünyada turizm çok önemli bir yere sahip. Artık sanayiden daha önemli bir sektör haline gelmeye başladı. Bu bakımdan hazırlanan proje çok anlamlıdır. Biz ülkemizin daha ileri noktalara taşınması için her alanda olduğu gibi turizm alanında da yapılan projelere destek vermeye devam edeceğiz. Bu projeyi hazırlayan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

 

Projeyi hazırlayan Dr. Öğretim Üyesi Emine Cihangir de, proje hakkında bilgi verdi. Konferansa Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan. YYÜ Teknokent Genel Müdürü Necat Görentaş, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şeremet, Van YYÜ Proje Destek Ofisi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Oğrak ve uzman Yakup Karakuş ile İranlı iş insanları ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim